U kategoriji Društvo, Komentar, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Danas slavimo prijateljstvo

Autor 9 jun 2020

PROKUPLJE – Nema posebnog dana za prijateljstvo, jer je prijatelj uvek prisutan u svakakvim okolnostima. Međutim, svet je smatrao da prijateljstvo ipak zaslužuje svoj dan koji će kao most spajati sve ljude, nezavisno kom narodu pripadaju i koje su boje kože. Prijateljstvo zavisi samo od sposobnosti čoveka da se nađe i u radosti i u mukama, potpuno bezuslovno.

Tako je 2011. godine od strane UN- a, 9. jun proglašen za Međunarodni dan prijateljstva. Mostovi prijateljstva grade se strpljivo i sa radošću. Prijateljstvo odoleva svemu lošem, ne zavidi, ne gordi se. Svako od nas ima prijatelje. Oni su lek za svaku bolest, osmeh koji se prostire po licu i kada najviše trpi muke.

Današnje vreme je teško i zahteva obazrivost, čak i po pitanju prijatelja, ali se onaj pravi dogodi kada ga ne tražite i pruži ruku, koju niste očekivali. Najbolje je ne procenjivati, već pustiti da se most prijateljstva gradi spontano.

-Prijateljstvo se ne bira – ono biva – rekao je Meša Selimović.

Pustite da se prijateljstvo desi, jer se o njemu uči, samo onda kada se u njemu obitava.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=482145

9 jun 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Danas slavimo prijateljstvo”

  1. Ja

    Ivana, tvoji tekstovi su divni. Hvala ti na prelepim emocijama! Ostani uvek svoja.

  2. Bravo Ivana! Prijateljstvo se neguje, da bi trajalo. Nema „bivših“ prijatelja! Ako su „bivši“ nisu ni bili prijatelji.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions