Soko Banja

FAM
KulturaPoslednje VestiProkuplje

Dani evropske baštine u Prokuplju

PROKUPLJE- Narodni muzej Toplice je i ove godine pripremio raznovrstan program namenjen najširoj publici na manifestaciji Dani evropske baštine, koja će biti održana održana u utorak 27. i sredu 28. septembra 2022. godine, u Prokuplju. Svi programi, koje će prokupački Muzej organizovati u saradnji sa školama, udruženjima, ustanovama i prokupačkom Crkvom, biće organizovani na tri lokacije, u galeriji Muzeja, Spomen sobi „Gvozdenom puk“ i na Hisaru.

-Ovogodišnja manifestacija Dani evropske baštine biće obeležena temom „Održivo nasleđe“, koja je u kontekstu klimatskih promena, raznolikog kulturnog nasleđa Evrope i Ciljeva održivog razvoja UN do 2030. godine, usmerena kako na ljude, tako i na mesta, odnosno na kontinuitet i učenje iz tradicije, ekološki prihvatljive mere, koje i mi kao organizatori programa, ali i posetioci mogu da preduzmu, na načine, na koje izgrađeno i prirodno nasleđe, može doprineti održivoj budućnosti, rekla je koordinator manifestacije Dani evropske baštine u Prokuplju Aleksandra Đukić.

Svi programi Dana evropske baštine su besplatni, a Narodni muzej Toplice, poziva sve zainteresovane da budu deo ove manifestacije. Dani evropske baštine, koji se održavaju svakog septembra, deo su velike evropske manifestacije kojom se predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda.

Soko Banja
Back to top button