Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

„Dani prokupca“: Promocija vinskog turizna

Autor 29 nov 2018

PROKUPLJE- U subotu, 1. decembra održaće se privredno- turistička manifestacija pod nazivom „Dani prokupca“. Organizator je Udruženje građana “Volimo Jastrebac”.
Posetiocima ove jedinstvene manifestacije, čije otvaranje je planirano u 11,00 časova u Galeriji „Boža Ilić“, biće prezentovane vinarije Toplice, karakteristike različitih vina, a posebno karakteristike vina od sorte „prokupac“.
U čast autohtone sorte „prokupac“ u restoranu „Gastro bar“ od 12,00 do 14,00 časova planirana je izložba i degustacija vina.

Za posetioce ove jedinstvene manifestacije, koja se po prvi put organizuje u Prokuplju, planiran je fakultativni obilazak najstarije crkve u Srbiji „Sveti Prokopije“, prirodnog fenomena epigenije reke Toplice, JugBogdanove kule, tvrđavu na brdu Hisar i Spomen park posvećen junacima Gvozdenog puka.
Od 15,00 do 17,00 časova planiran je obilazak vinograda i vinarije „Doja“ u Donjoj Jošanici. Posetioci će se upoznati i sa istorijatom vinarija, zasadima vinove loze, tehnologiji pravljenja i skladištenja vina i perspektivama razvoja vinskog turizma u Toplici
Manifestaciju „ Dani prokupca“ otvoriće zamenik gradonačelnika grada Prokuplja Miroljub Paunović.
Generalni sponzor ove privredno-turističke manifestacije je vinarija „Doja“ iz Donje Jošanice, suorganizatori grad Prokuplje i Turistička organizacija „Terra Travel“,a pokrovitelj mnogobrojne firme iz Prokuplja i Beograda.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88362

29 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up