U kategoriji Blace, Društvo, Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Deca rastu od ljubavi

Autor 5 apr 2020

PROKUPLJE – Čudili se neki ljudi kako jedan siromašan čovek nikad ne zakuka nad mučnim životom. Teško je kad nemaš novac, ali je najteže kad ti srce drnda u prazno. Toga se svi najviše plaše, samo ne žele da priznaju. Kad imaš u kući dete od dva kilograma i sto grama, ono je, kažu ljudi, mnogo malo. Ali ti ne meriš dete „ na kilo “…meriš ga količinom ljubavi zbog koje je poraslo brže i više od druge, krupnije dece.

Majka doji dete, dok ne iscrpi poslednju tečnost iz svojih dojki. Iako, često, slabotelesna, ona ne dozvoljava da zakine svom detetu. E, to je ljubav! Od nje je poraslo svako dete, bez izuzetka.
A onda je otac držao dete za malene ruke i bacakao ga po vazduhu, širio mu te ruke kao krila, da poraste. Svi su se čudili kako to i da li ga boli to istezanje. Ali tako se jača i tako se postaje veliki. Otac te baci u pomalo bolni trenutak da naučiš, pre odrastanja, da je život jedna krivulja, koja raste u nedogled ka lošem, ako ne umeš da podneseš težine.
I od te ljubavi se još više poraste.
Tako porasteš, propričaš i protrčiš tražeći koji dinar za grad. I tu počinju problemi, ali za neke. Na odgovor „Nema“ ili porasteš mnogo ili razočaraš roditelje.
Deca, koja su porasla od ljubavi, tačno znaju šta sam htela da kažem. Ova druga deca, možda nauče nešto. Mame i tate sve ovo odavno znaju, samo nepriznanjem, ponekad, štite svoju decu. Od toga se ne raste.
Možete da se čudite siromahu, koliko god hoćete. Njegovo malo dete, poraslo u veliko i to od ljubavi, i to od pravednosti.
Ivana Đurković


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480169

5 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Deca rastu od ljubavi”

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up