U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

„Deca vas vole i mole“

Autor 13 apr 2018

PROKUPLJE- Polaznici Predškolske ustanove „Neven“ iz Prokuplja, zajedno sa svojim vaspitačicama uz pomoć pripadnika Saobraćajne policije, sproveli su akciju pod sloganom „Deca vas vole i mole“. U akciji je učestvovalo 32 mališana predškolskog uzrasta.

Prema rečima organizatora osnovni cilj akcije je da se deca upoznaju sa propisima i ponašanjem u saobraćaju i da apeluju na vozače da poštuju saobraćajne znake.
Vaspitačica u Predškolskoj ustanovi Simona Erčević ističe da su oni ovom akcijom na praktičan način pokazali kako deca treba da se ponašaju na ulici.
-Mnogobrojnim kreativnim aktivnostima u učionicama i obilaskom raskrsnica mališane upućujemo na pravilno i bezbedno kretanje i ponašanje na ulici, rekla je Erčević dodavši da će ova akcija trajati od 12. do 20.aprila.
Crteže sa motivima iz saobraćaja pod nazivom „Deca vas vole i mole“ deca su podelila vozačima i drugim učesnicima u saobraćaju.
-Sve pohvale za ovu akciju. Bilo bi dobro kada bi se češće organizovala. Apelujem na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i da posebnu pažnju prilikom vožnje obrate kod škola, vrtića i bolnica, naglasio je vozač Dobrica Đokić iz Džigolja dodaši da se đacima u nižim razredima osnovnih škola treba višegovoriti o ponašanjudece i njihovih roditenja, kao i samih vozača u saobraćaju.
Jovica Pešić iz Samarinovca kod Žitorađe je sa velikim zadovoljstvom prihvatio crtež sa porukom koju su mu uputila deca predškolskog uzrasta.
-Deca su naše najveće blago. Na svakom mestu treba da ih čuvamo. Svoj veliki doprinos mogu da daju i vozači poštujući saobraćajne propise, kao i da tokom vožnje posebnu pažnju obrate kad su u zoni obdaništai škola, naglasio je Pešić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78870

13 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up