U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dečija nedelja

Autor 2 okt 2017

PROKUPLJE- Obeležavanja Dečije nedelje u svetu i kod nas svake godine održava se u mesecu oktobru sa ciljem skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici. Ovogodišnja manifestacija počinje danas, 2. oktobra i trajaće do šestog.

Prokupački predškolci Dečiju nedelju započinju u Opštini Prokuplje, gde će ih primiti predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i upoznati sa radom ove institucije. U sredu, deca će gradski trg moći da oslikaju po želji, a sve u čast Dečije nedelje.

Dan dobrote- prikupljanja odeće i igračaka pokazaće dečju humanost na delu, a tradicionalni kros biće održan u petak na pomoćnom stadionu.

Dom kulture u okviru Dečije nedelje pripremio je za decu i mlade premijeru mjuzikla “Obrni, okreni” i to 3. i 4. a Književna omladina Prokuplje, održaće književno veče pod naslovom ” Pesma kojom kupujemo zvezde”.

Pročitajte i...  Vladika Arsenije predvodio litiju

Narodna biblioteka “Rade Drainac” poziva mališane da se upoznaju i druže, a Narodni muzej Toplice podeliće besplatne godišnje ulaznice svim prvacima.

Ova manifestacija je prilika da se kroz aktivnost i sadržaje ostvaruju dečja prava, uvažava individualnost i potreba dece za igrom i stvaralaštvom.

Da se podsetimo da je Dečija nedelja prvi put obeležena 1934. godine na predlog Prijatelja dece Srbije, a 1987. godine definisana zakonom o društvenoj brizi o deci.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=69333

2 okt 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up