U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dečija nedelja

Autor 2 okt 2017

PROKUPLJE- Obeležavanja Dečije nedelje u svetu i kod nas svake godine održava se u mesecu oktobru sa ciljem skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici. Ovogodišnja manifestacija počinje danas, 2. oktobra i trajaće do šestog.

Prokupački predškolci Dečiju nedelju započinju u Opštini Prokuplje, gde će ih primiti predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i upoznati sa radom ove institucije. U sredu, deca će gradski trg moći da oslikaju po želji, a sve u čast Dečije nedelje.

Dan dobrote- prikupljanja odeće i igračaka pokazaće dečju humanost na delu, a tradicionalni kros biće održan u petak na pomoćnom stadionu.

Dom kulture u okviru Dečije nedelje pripremio je za decu i mlade premijeru mjuzikla “Obrni, okreni” i to 3. i 4. a Književna omladina Prokuplje, održaće književno veče pod naslovom ” Pesma kojom kupujemo zvezde”.

Pročitajte i...  Učenici Medicinske škole i Gimnazije dali krv

Narodna biblioteka “Rade Drainac” poziva mališane da se upoznaju i druže, a Narodni muzej Toplice podeliće besplatne godišnje ulaznice svim prvacima.

Ova manifestacija je prilika da se kroz aktivnost i sadržaje ostvaruju dečja prava, uvažava individualnost i potreba dece za igrom i stvaralaštvom.

Da se podsetimo da je Dečija nedelja prvi put obeležena 1934. godine na predlog Prijatelja dece Srbije, a 1987. godine definisana zakonom o društvenoj brizi o deci.

 

Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course
download coolpad firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=69333

2 okt 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up