U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dečji hor „Sanjalice“ osvojio Gran-pri

Autor 21 maja 2018

PROKUPLJE- Dečji hor Doma kulture „Sanjalice“ pobednik je Ragionalnog festivala horova dece i mladih „Fedeho 2018.“ koji je u organizaciji Dečjeg kulturnog centra održan u Beogradu, od 16. do 19. maja.
Stručni žiri dodelio je Gran-pri „Sanjalicama“, ali su oni osvojili i srca publike, tako da je prvo osvojeno mesto od strane publika potvrda da su zaista bili najbolji među 18 horova iz cele Srbije.

Dečji hor „Sanjalice“ kojim rukovodi dirigent Sanja Stojković, nastupio je sa 4 kompozicije i pokazao da podjednako dobro izvodi sve muzičke žanrove. Publika je na festivalu imala priliku da čuje renesansnu kompoziciju „La violleta“, savremenu kompoziciju Pink Panter“,romsku narodnu pesmu „Čaje šukarije, kao i zadatu kompoziciju „Gadža“ Konstantina Babića.
-Očekivali smo nagradu , jer smo i do sada na svim takmičenjima osvajali zapažena priznanja, ali ovo je prvi put da osvojimo Gran-pri Festivala, kao i prvu nagradu publike, zbog čega smo svi presrećni, izjavila je Sanja Stojković.Ovo priznanje osim što nam znači podstreh za dalji rad, omogućuje nam da kao pobednici Festivala predstavljamo Srbiju na jednom od koncerata ovogodišnje manifestacije dece Evrope pod nazivom „Radost Evrope“ koja će u oktobru mesecu biti održana u Beogradu.
Ovom prilikom ona se zahvalila Opštini Prokuplje koja podržava njihov rad i omogućuje im da svoj talenat i pokažu na ovakvim festivalima, Domu kulture, koja je njihova matična kuća, OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ , deci, roditeljima, kao i svim građanima Prokuplja koji ih prate i podržavaju da budu najbolji u onome što rade.
Festival horova dece i mladih „Fedeho“ 2018. okupio je horove iz Zrenjanina, Paraćina, Negotina, Žitišta, Grocke, Valjeva, Batajnice, Prokuplja, Bečeja, Leskovca, Šapca, Kraljeva, Kosovske Mitrovice, Obrenovca i Beograda.
Prema oceni žirija u čijem je sastavu Silvana Grujić,muzički urednik RTV Srbije, Aleksandar Spasić, profesor na FILUM-u Univerziteta u Kragujevcu i Đorđe Spasić, direktor Operi teatra Madlenianum,kao i publike ,Dečji hor Doma kulture Prokuplje „Sanjalice“ pobednik je ovogodišnjeg Festivala horova dece i omladine „Fedeho 2018.“


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80613

21 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up