U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Đaci naterali Ministarstvo prosvete da prizna grešku!

Autor 25 nov 2018

KURŠUMLIJA- Nakon sulude odluke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da se kuršumlijskim srednjim školama u nazivu doda “podujevska” i kuršumlijske srednje škole gimnazija i ekonomska spoje sa podujevskim školama, tehničkom i gimnazijom, i to samo nekoliko dana pre početka nove školske godine, u Kuršumliji varoši na triju reka zavladao je muk i zebnja, razočarenje i strah. Svako je imao svoje razloge za brigu: Učenici bivši i sadašnji zabrinuli su se u koje škole idu, i koje su škole završili, profesori jer spajanjem kuršumlijskih škola sa podujevskim, neki će postati tehnološki višak i izgubiti posao, roditelji jer ne znaju u kojim školama im deca idu i koju školu su upisala.

Svi su se nadali da je ovo samo šala i da će sve biti u redu, džabe su se pisala pisma i tražio prijam u državnim institucijama, sve je to bilo bezuspešno, ali mladalački revolucionarni bunt se nije predavao. Učenici nisu hteli da čekaju da im neko sa strane menja ime škola i nameće rešenja, uzeli su stvar u svoje ruke, i uz podršku pojedinih profesora, roditelja i građana organizovali proteste kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem. Protesti su iz nedelje u nedelju bili sve masovniji, isplatili su se! Jer su učenici dobili bitku sa Ministarstvom!

Pročitajte i...  Kuršumličani deklasirali Aleksinčane

Kako javljaju lokalni mediji, a potvrdili i predstavnici đačkih parlamenata, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u petak, 23. novembra, donelo odluku da se iz kuršumlijskih srednjih škola izbaci naziv „podujevska“ pa će se od sledeće školske godine, srednje škole u Kuršumliji zvati: Ekonomsko – tehnička škola Kuršumlija i Gimnazija Kuršumlija.

Vraćanje imena kuršumlijskim srednjim školama, pokazuje nam kako se zajedničkim snagama može postići željeni cilj. Kako mladost i solidarnost celokupne društvene zajednice daju željeni rezultat.

(Autor Nikola Dragović)

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
free download udemy paid course
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88197

25 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Đaci naterali Ministarstvo prosvete da prizna grešku!”

 1. Ministarstvo je trebalo da donese odluku da se naziv skolama u Kuršumliji vrati sada,a ne sledeće školske godine.Znači da će na diplomama ove generacije biti pečat,kuršumlijsko-podujevska.Kako su ishitreno doneli nakaradnu odluku,neka ishitreno vrate stari naziv školama u Kuršumliji !!!

 2. Kuršumličanin

  Netreba mnogo talasati,u ministarstvu su razumni ljudi,i uvazili su misljenje mladih ljudi HVALA IM.

  • Milena Pavić

   Da su razumni ne bi im padale razne budalaštine na pamet, kako npr. da kuršumlijskim školama dodaju “PODUJEVSKA”!

 3. Nadzorni organ

  Skupo će vas koštati ovo prkošenje vlastima u Beogradu!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up