U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Đaci naterali Ministarstvo prosvete da prizna grešku!

Autor 25 nov 2018

KURŠUMLIJA- Nakon sulude odluke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da se kuršumlijskim srednjim školama u nazivu doda “podujevska” i kuršumlijske srednje škole gimnazija i ekonomska spoje sa podujevskim školama, tehničkom i gimnazijom, i to samo nekoliko dana pre početka nove školske godine, u Kuršumliji varoši na triju reka zavladao je muk i zebnja, razočarenje i strah. Svako je imao svoje razloge za brigu: Učenici bivši i sadašnji zabrinuli su se u koje škole idu, i koje su škole završili, profesori jer spajanjem kuršumlijskih škola sa podujevskim, neki će postati tehnološki višak i izgubiti posao, roditelji jer ne znaju u kojim školama im deca idu i koju školu su upisala.

Svi su se nadali da je ovo samo šala i da će sve biti u redu, džabe su se pisala pisma i tražio prijam u državnim institucijama, sve je to bilo bezuspešno, ali mladalački revolucionarni bunt se nije predavao. Učenici nisu hteli da čekaju da im neko sa strane menja ime škola i nameće rešenja, uzeli su stvar u svoje ruke, i uz podršku pojedinih profesora, roditelja i građana organizovali proteste kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem. Protesti su iz nedelje u nedelju bili sve masovniji, isplatili su se! Jer su učenici dobili bitku sa Ministarstvom!

Pročitajte i...  U Kuršumliji još jedna osoba obolela od korona virusa, u pitanju je trudnica

Kako javljaju lokalni mediji, a potvrdili i predstavnici đačkih parlamenata, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u petak, 23. novembra, donelo odluku da se iz kuršumlijskih srednjih škola izbaci naziv „podujevska“ pa će se od sledeće školske godine, srednje škole u Kuršumliji zvati: Ekonomsko – tehnička škola Kuršumlija i Gimnazija Kuršumlija.

Vraćanje imena kuršumlijskim srednjim školama, pokazuje nam kako se zajedničkim snagama može postići željeni cilj. Kako mladost i solidarnost celokupne društvene zajednice daju željeni rezultat.

(Autor Nikola Dragović)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88197

25 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Đaci naterali Ministarstvo prosvete da prizna grešku!”

 1. Ministarstvo je trebalo da donese odluku da se naziv skolama u Kuršumliji vrati sada,a ne sledeće školske godine.Znači da će na diplomama ove generacije biti pečat,kuršumlijsko-podujevska.Kako su ishitreno doneli nakaradnu odluku,neka ishitreno vrate stari naziv školama u Kuršumliji !!!

 2. Kuršumličanin

  Netreba mnogo talasati,u ministarstvu su razumni ljudi,i uvazili su misljenje mladih ljudi HVALA IM.

  • Milena Pavić

   Da su razumni ne bi im padale razne budalaštine na pamet, kako npr. da kuršumlijskim školama dodaju “PODUJEVSKA”!

 3. Nadzorni organ

  Skupo će vas koštati ovo prkošenje vlastima u Beogradu!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up