Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Đaci obavljaju praksu u vinariji “Doja”

Autor 8 okt 2018

BLACE- Učenici treće godine Srednje poljoprivredne škole „ Blace“ danas su sa svojim profesorima obišli vinariju „Doja“ u selu Donja Jošanica nadomak Blaca.

Obilazak vinarije „Doja“ i vinograda koji se nalaze u sklopu ove vinarije organizovan je u okviru praktične nastave predmeta vinogradarstvo.

Cilj obilaska bio je da učenici koji su se opredelili za poljoprivredni smer saznaju nešto više u praktičnom delu  vinogradarstva kao i da se podstaknu da nastave bogatu vinogradarsku tradiciju ovog kraja koja je poslednjih godina dosta zapostavljena.

Učenike i njihove profestore dočekao je vlasnik ove vinarije Goran Todić koji je izgradio je jednu od najboljih i najmodernijih vinarija na Balkanu zahvaljujući kojoj opština Blace počinje da živi i svoju vinsku renesansu.

Profesor Srednje škole “Blace” Vukoica  Jotić ističe da su učenici u okviru današnjeg časa realizovanog u praksi imali priliku da vide i obiđu jedan od trenutno najlepših vinograda u Srbiji a koji je u blizini njihove škole.

  • Imamo želju da naša deca vide nešto što je najsavremenije u vinogradarstvu i da nastave tradiciju vinogradarenja u našem kraju, ističe profesor Jotić.

Učenici ističu da su danas imali priliku da u praktičnom delu saznaju nešto više o vinogradarstvu i da će im to mnogo značiti u daljem školovanju jer mnogi planiraju da dalje školovanje nastave na smeru voćarstvo i vinogradarstvo.

Od Gorana Todića smo saznali da je na njihovom imanju završena berba belih sorti grožđa a zbog lepih vremenskih prilika ove jeseni još nije počela berba prokupca i kabarne sovinjona.

Inače u okviru vinarije “Doja” vinova loza gaji se na površini od 25 hektara i ovogodišnji kvalitet grožđa je dobar. Ove godine očekuju da napune oko 150 000 boca vina.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86151

8 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Đaci obavljaju praksu u vinariji “Doja””

  1. Anonimni

    Bravo za školu i za profesora Jotića, veliki stručnjak, još veći čovek!

  2. Violeta

    A gde ćete da vodite ovaj smer cvećar vrtlar? U botaničku baštu.Izmislio direktor smer i sad roditelji da vade oči.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up