U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Đaci posetili seosko domaćinstvo

Autor 13 jun 2019

BLACE- Čas sveta oko nas na temu „Domaće životinje“, učiteljica Biljana Simić realizovala je kao očiglednu i ambijentalnu nastavu u domaćinstvu porodice Stevanović. Porodica Stevanović se bavi poljoprivredom i uzgojem domaćih životinja, tako da je njihovo dvorište bilo odličan ambijent za realizaciju ovog časa.

Učenici odeljenja  II/3 OŠ „Stojan Novaković“ u Blacu, bili su u prilici da na originalan način saznaju mnogo toga o domaćim životinjama. Pored znanja o odlikama domaćih životinja, učenici su stekli znanje i o ishrani domaćih životinja, a bili su u prilici i da ih sami hrane.

Posebnu radost kod dece izazvao je susret sa teletom starim svega četiri dana. Pažnju su im privukli i mali prasići, pa su deca bila oduševljena svime što su videla i doživela u dvorištu porodice Stevanović.

Pročitajte i...  Radovi na kuli i bedemima utvrđenja na Hisaru u Prokuplju teku po planu

Od domaćina su saznali zašto se gaje domaće životinje, kakve sve koristi čovek ima od njih. Zahvaljujući ljubaznim domaćinima učenici su se na licu mesta uverili da su domaće životnje veoma korisne jer su mogli da popiju mleko, probaju sir, kajmak, jaja. Ukusi ovih domaćih proizvoda su im se veoma dopali, pa nisu skrivali svoje zadovoljstvo. Svi učenici su se složili da im je ovo najlepši čas sveta oko nas.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467970

13 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up