U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dobre vesti za penzionere i zaposlene u javnom sektoru

Autor 5 sep 2019

BEOGRAD- Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će penzioneri do kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a da se povećanje penzija očekuje od prvog januara 2020. godine, kao i da zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje plata do kraja godine.

„Do kraja godine naši najstariji sugrađani treba da očekuju jednokratno 5.000 dinara, ako kalkulacije budu tačne, uz povećanje od 1. januara – videćemo koliko će biti shodno švajcarskoj formuli“, rekao je Mali, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije.

On je naveo da će do kraja godine biti povećanje plata u javnom sektoru, „vrlo brzo za desetak dana, samo da pogledamo kako nam stoji budžet, do polovine septembra znaćemo koliki će procenat povećanja biti“, preneo je sajt RTS-a.

Mali je istakao da postoji veliki broj izazova, usporava nemačka ekonomija, evrozona – sve to može da utiče na stope rasta naše ekonomije.

„Situacija u budžetu je takva da rezultati ekonomskih reformi iz 2014. godine daju za pravo da rezultate i efekat vratimo gradjanima Srbije kroz povećanje plata i penzija“, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, „u decembru ćemo sa povećanjem plata imati prosečnu platu od preko 500 evra“.

„Dakle, počeli smo sa 320, pre par godina, polako ali sigurno idemo ka podizanju životnog standarda bez ugrožavanja makroekonomske stabilnosti, kroz stabilne finansije“, zaključio je Mali.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471380

5 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Dobre vesti za penzionere i zaposlene u javnom sektoru”

 1. A KAD CE DOBRE VESTI ZA NEZAPOSLENE

 2. Bivši radikal

  „Sjaši Kurta da uzjaše Murta“
  „Za sve su krivi oni koji su vladali pre nas“. Reče Murta.
  A, šta sada radi Murta?
  Pa, isto što je radio i Kurta?
  Dakle, ništa novo. Već viđeno!?

 3. A ljudi koji stvarno nesto rade dobice cvetka!!!

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions