U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Doček prođe, stiže novi

Autor 4 jan 2019

PROKUPLJE- Dođe i prođe, prilično mirno, i ovaj doček Nove godine. U Prokuplju glavna vest, rođenje prve bebe, pa još dečaka – Đorđa. Dobro je što je tako. Čekalo se ranijih godina po par dana, ovaj put Đorđe stigao – taman na vreme ! Ostalo, ako se zanemari pretpraznični “Lidl efekat”, pustošenje velikih prodavnica, e da bi pretekli tih … par dana, jer već drugog januara mogli ste normalno da se snabdete, ako ste sve pojeli i popili.
Znamo da je bacanje petardi ovog puta bilo rizičnije zbog zaprećene velike kazne, ali nije bilo ni uobičajene euforije. Prokuplje spava.
Ružnija varijanta nekadašnjih hotela u malim mestima – hale za svetkovine, bile su pune, mada su “ozbiljni i zaposleni” protutnjali pre novogodišnje noći.
Deca uz kompjutere, u obilasku nekog kafića, studentarija na svom putu ka osvajanju belog sveta, a roditelji po selima se upokojili, nema nikog da pravi toplinu doma.
Sve to nije tako loše, jer bilans je samo jedna razbijena glava i tuča.
I tako, zbog izostanka euforije, nema ni postnovogodišnje depresije.
Opet, tumačimo to tek predstojećim praznicima, kako bi neko rekao – pravim.
Nama što smo imali samo tu jednu Novu godinu, prvi januar uz Bečku filharmoniju i Garmiš – Partenkirhen skakaonicu, nije bilo ružnijeg dana od prvog januara.
A sada, očekuje se mali predah, zatim invazija na suve šljive, smokve, orahe, ribe, prasiće, takmičenja čiji je badnjak veći …
I zatim, još jedno prejedanje, srpska Nova, i eto nama februara.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=90057

4 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Doček prođe, stiže novi”

  1. Trnavac

    Eeee svaka ti cast na ovim recima. Ovo sve istina i to 1001%

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions