U kategoriji Društvo, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dočekali: U Merošini otvorena sportska hala

Autor 31 jan 2019

MEROŠINA- Predsednik opštine Merošina Saša Jovanović predao je danas svečano ključeve novoizgrađene sportske hale direktoru OŠ „Jastrebački partizani“ Bojanu Iliću. Halu će odmah koristiti osnovci a posle donošenja formalnih odluka biće dostupna i sportskim klubovima, rekreativcima i za komercijalnu upotrebu.

Od otvaranja škole u Merošini nastava fizičkog obavljala se u teškim uslovima, naročito u hladnim danima.

„Ovakav objekat otvara mogućnost za pravilno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja dece, bez obzira na spoljašnje uslove. Do sada su se i nastavnici i učenici dovijali i improvizovali kako bi omogućili kakvu takvu fizičku aktivnost, od sada će sve biti mnogo lakše i kvalitetnije“-kaže Bojan Ilić, direktor OŠ „Jastrebački partizani“.

Predsednik opštine Merošina Saša Jovanović obraćajući se prisutnim građanima istakao je važnost ovakvog objekta za razvoj dece i sporta u našoj opštini.

Pročitajte i...  Najlepša priča o šljivi piše se u Blacu

„Halu će u prvo vreme koristiti škola za potrebe nastave, a kasnije, već u toku februara, nakon donošenje formalnih odluka planiramo puštanje hale u komercijalnu upotrebu, za potrebe sportskih klubova. Košarkaški klub će obnoviti svoj rad jer sad postoje kvalitetni uslovi za takmičenje, a u najavi su i osnivanja klubova u drugim sportovima, kako bi pozicionirali Merošinu na sportskoj mapi Srbije i konačno promovisali neke buduće šampione“-kaže Saša Jovanović.

Vrednost čitavog projekta izgradnje koštao je 55 miliona dinara, u kom je opština učestvovala sa 32 miliona dinara. Hala je po prvobitnom planu trebalo da bude otvorena aprila prošle godine, ali se kasnilo zbog tehničkih problema sa električnom energijom, a kasnije i zbog štrajka Katastra.

Pročitajte i...  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

Ceremoniju uručivanja ključeva, pred nekoliko stotina građana, uveličao je nastup folklorne sekcije Narodne biblioteke, grupe iz Balajnca i Merošine, nastupi mladih pevača i prezentacija veština aikido kluba „Taka“.

Prostor oko same hale još nije uređen, ali smo dobili uverenja da će Direkcija, čim vremenski uslovi budu dozvolili, urediti prilaze i sanirati oštećenja nastala u toku izgradnje hale. Unutrašnjost je uređena po najsavremenijim standardima, sa grejanjem, svlačionicama, toaletima, tuševima i tribinom. Pruža uslove za takmičenje na nižim nivoima, ali i mogućnost za treninge sportista i rekreaciju.

Takođe, predsednik je najavio i nova ulaganja u sportske terene koji su uništeni ili oštećeni u toku izgradnje hale, kako bi se rekreativcima i deci omogućilo bavljenje sportom i u letnjim danima na otvorenom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=455675

31 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up