U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dogovorena rešenja za otkup višnje

Autor 27 juna 2018

PROKUPLJE- Delegacija opštine Prokuplje u kojoj su bili narodni poslanik dr Darko Laketić, načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović razgovarala je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o problemima sa otkupom višnje.

Bez obzira na to što cenu diktira tržište i država nema uticaj na njeno formiranje, poslednji događaji vezani za otkup roda višnje 2018. godine nameću više razloga da nadležne državne institucije učine sve što je u njihovoj moći i da zaštite svoje brojne građane proizvođače ovog voća, istaknuto je na sastanku. S tim u vezi neophodno je pod hitno suzbiti ucenjivački nastup otkupljivača i hladnjačara pri otkupu višnje u opštini Prokuplje.
Dogovorena su kratkoročna i dugoročna rešenja. Inspekcijske službe iz cele Srbije krenuće već od sutra da obilaze sve hladnjače i otkupna mesta i sprečiti ucenjivački nastup prema proizvođačima višnje kao prvi konkretan korak.
Vlada Republike Srbije će u narednih godinu dana intenzivno raditi na planu stvaranja uslova za povećavanje broja i kapaciteta hladnjača, pronalaženju strateškog partnera za hladnjaču Voćar u Merošini i tako obezbediti direktan kontakt bez posrednika što je i suština problema u vezi sa obaranjem cena. Cilj je tako i zaustaviti manipulacije pri klasiranju kvaliteta višnje i zloupotrebu otkupa kao druge klase a potom prodaje te iste višnje kao prve klase.
Ministar Nedimović je najavio skori dolazak u Prokuplje i izrazio spremnost za iznalaženje najboljih, realnih rešenja u direktnom kontaktu sa svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download mobile firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82289

27 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Dogovorena rešenja za otkup višnje”

 1. Sad će da sastanče ovi što ne mogu da utiču na cenu višnje,maline,pšenice,nafte a jedino mogu da utiču na cenu hleba?Svi oblici prevara i zamajavanja su provaljeni i sve što je iole normalno se masovno evakuiše iz vašeg blagostanja…

 2. Sada nasli da se dogovaraju kada je skoro kraj berbe

 3. Ivan

  Andrej i kompanija uzeli hladnjače pa globe narod a jadni Toplicani neka ih glasaju i poklanjaju višnju i ostale poljoprivredne proizvode.To je ta Napredna Srbija

 4. realni

  kraj berbe za one sto pozurili s berbom ,visnja nije obrana 30 posto.

 5. Janko

  Narodu gori pod nogama.Višnja trune zbog kiša.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up