U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dogovorena rešenja za otkup višnje

Autor 27 jun 2018

PROKUPLJE- Delegacija opštine Prokuplje u kojoj su bili narodni poslanik dr Darko Laketić, načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović i predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović razgovarala je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o problemima sa otkupom višnje.

Bez obzira na to što cenu diktira tržište i država nema uticaj na njeno formiranje, poslednji događaji vezani za otkup roda višnje 2018. godine nameću više razloga da nadležne državne institucije učine sve što je u njihovoj moći i da zaštite svoje brojne građane proizvođače ovog voća, istaknuto je na sastanku. S tim u vezi neophodno je pod hitno suzbiti ucenjivački nastup otkupljivača i hladnjačara pri otkupu višnje u opštini Prokuplje.
Dogovorena su kratkoročna i dugoročna rešenja. Inspekcijske službe iz cele Srbije krenuće već od sutra da obilaze sve hladnjače i otkupna mesta i sprečiti ucenjivački nastup prema proizvođačima višnje kao prvi konkretan korak.
Vlada Republike Srbije će u narednih godinu dana intenzivno raditi na planu stvaranja uslova za povećavanje broja i kapaciteta hladnjača, pronalaženju strateškog partnera za hladnjaču Voćar u Merošini i tako obezbediti direktan kontakt bez posrednika što je i suština problema u vezi sa obaranjem cena. Cilj je tako i zaustaviti manipulacije pri klasiranju kvaliteta višnje i zloupotrebu otkupa kao druge klase a potom prodaje te iste višnje kao prve klase.
Ministar Nedimović je najavio skori dolazak u Prokuplje i izrazio spremnost za iznalaženje najboljih, realnih rešenja u direktnom kontaktu sa svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82289

27 jun 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Dogovorena rešenja za otkup višnje”

 1. Sad će da sastanče ovi što ne mogu da utiču na cenu višnje,maline,pšenice,nafte a jedino mogu da utiču na cenu hleba?Svi oblici prevara i zamajavanja su provaljeni i sve što je iole normalno se masovno evakuiše iz vašeg blagostanja…

 2. Sada nasli da se dogovaraju kada je skoro kraj berbe

 3. Ivan

  Andrej i kompanija uzeli hladnjače pa globe narod a jadni Toplicani neka ih glasaju i poklanjaju višnju i ostale poljoprivredne proizvode.To je ta Napredna Srbija

 4. realni

  kraj berbe za one sto pozurili s berbom ,visnja nije obrana 30 posto.

 5. Janko

  Narodu gori pod nogama.Višnja trune zbog kiša.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up