U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dom učenika srednjih škola u Prokuplju obeležio dan ustanove

Autor 13 maj 2021

PROKUPLJE–Svoj rad i aktivnosti sa korisnicima prilagodili smo trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj korona virusom. Mere koje je propisalo Ministarstvo prosvete i Krizni štab Prokuplja, u cilju sprečavanja zaraze korona virusom, u celosti su se primenjivale, izjavila je direktorica Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković, povodom obeležavanja 62-godišnjice postojanja ove vaspitno obrazovne ustanove.

Povodom obeležavanja dana ustanove prezentovan je rad doma između dva rođendana, koju je uradila vaspitna grupa.

Na ovoj prezentaciji u potpunosti su prikazane aktivnosti srednjoškolaca i zaposlenih u periodu pojave Kovida -19, nastavni i vannastavni rad putem onlajna u kojem su aktivno učešće imali vaspitači i sami učenici.

Korisnici ustanove poslali su blizu 1000 fotografija za nagradnu izložbu sa motivima iz svojih rodnih krajeva. Najbolji 100 fotografija danas su videli učesnici proslave. Na samim fotografijama, prema procenama učenika, uslikani su najbolji motivi iz Leskovca, Surdulice, Blaca, Žitorađa, Vladičinog Hana, Niša, Vranja, Bele Palanke i drugih opština.

Putem video prezentacije prikazan je poetski prikaz Anđelke Vučetić u režiji Stefana Simića, kao i dramski prikaz „Ženski razgovori“ Duška Radovića „Mars sa Venerama“.

Povodom obeležavanja dana ustanove održan je i bogat sportski program.

Današnji dan posebno će pamtiti Stefan Banković i Nikola Ćirković, koji su u prošloj školskoj godini bili proglašeni kao najbolji korisnici ustanove. Nekadašnjim stanarima ustanove, a danas studentima, uručena su prigodna priznanja, rekla je Jelena Vuković i podvukla da je veliko zadovoljstvo raditi sa srednjoškolcima iz razloga što su oni naše najveće blago.

Prema njenim rečima, u realizaciji svojih programskih aktivnosti izuzetnu saradnju i pomoć, kao i prethodnih godina, imali smo od strane Ministarstva prosvete i rukovodstva Grada Prokuplja.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494950

13 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions