FAM
Soko Banja

FAM
BlaceDruštvoPoslednje Vesti

Dom zdravlja Blace i “ Pružena ruka” sproveli akciju “Zajedno do zdravlja”

BLACE- U saradnji sa humanitarnom organizacijom “Pružena ruka”, Dom zdravlja Blace sporoveo je još jednu u nizu akcija pod nazivom  “Zajedno do zdravlja”.

DSCN9483

Ekipa Doma zdravlja Blace u saradnji sa gerentodomaćicama pružala je danas svoje usluge u kućnim uslovima korisnicima Humanitarne organizacije Pružena ruka u selima Gornja i Mala Draguša.

Zdravstveni radnici ovom prilikom vršili su osnovne kliničke preglede, merenje šećera u krvi, krvnog pritiska, EKG preglede i ostale zdravstvene usluge, koje su ovim pacijentima bile potrebne. Prema rečima Dr Saše Vučetića radi se o pacijentima koji nisu u prilici da često imaju zdravstveni nadzor jer su u pitanju nepokretne ili polu pokretne osobe, a današnji pregledi su bili jedan vid preventivnih sistematskih pregleda. Dr Vučetić takođe ističe da će slične akcije biti sprovedene i u narednom periodu i u ostalim selima blačke opštine.

Gerentodomaćice humanitarne organizacije Pružena ruka istakle su da je briga o starim i nemoćnim licima njihov osnovni zadatak i da se one maksimalno trude da korisnicima njihovih usluga izađu u susret i pomognu koliko mogu.

Cilj akcije “Zajendo do zdravlja”, čiji je inicijator Dom zdravlja Blace, je unapređenje zdravlja, poboljšanje kvaliteta života i približavanje sistema zdravstvene zaštite svojim korisnicima.

.

50% LikesVS
50% Dislikes

20 komentara

  1. Sve pohvale za humanitarnu organizaciju. Pokazali ste kako treba da se radi i da su svi ljudi bitni. Mnogi bi trebali da se ugledaju na vas. Samo tako nastavite.

  2. Saradnja H.O.Pruzene ruke i Doma zdravlja u Blacu je dokaz da kad se nesto hoce to se i moze,svaka cast,za svaku pohvalu,nisam mogao da verujem da Blace ima ovakvu organizaciju,sve najbolje vam zelim i puno uspeha!!!

    1. Prvenstveno pohvale Domu zdravlja jer i pored svog svakodnevnog posla uspeva da organizuje akcije za pomoc starima i saradnju „Pruzenoj ruci“!

  3. Sve pohvale prvenstveno Domu zdravlja jer i pored posla koji je svakodnevno obiman,uspeva da sprovede akcije pomoci starima i omoguci saradnju „Pruzenoj ruci“!

Pogledajte takođe
Close
Back to top button