Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Dom zdravlja Blace nastavlja seriju edukativnih predavanja u osnovnoj školi

Autor 6 dec 2018

BLACE- Učenici sedmog i osmog razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“ su juče i danas imali priliku da čuju edukativno predavanje pod nazivom  „Razlozi za brigu o reproduktivnom zdravlju“, koje su održali zdravstveni radnici Doma zdravlja Blace.

I ovo predavanje je održano da bi se osnovcima ukazalo na značaj ove teme i važnost brige o reproduktivnom zdravlju.

Blački osnovci aktivno su učestvovali na predavanju, postavivši zdravstvenim radnicima niz pitanja koja su ih interesovala, a na koja su pritom  imali priliku da dobiju odgovor.

Zdravstveni radnici Doma zdravlja “Blace” obišli meštane sela Čungula

Mobilne ekipe Doma zdravlja Blace godinama unazad obilaze sela u opštini Blace, kako bi i stanovnici u ruralnim naseljima imali iste uslove zdravstvene zaštite.

Ovi pregledi su pokazali da veliki broj ljudi ima povišen krvni pritisak i nivo šećera u krvi, što uzrokuje pojavu kardiovaskularnih bolesti. Sve ove aktivnosti su u cilju sprečavanja nastanka bolesti i unapređenja zdravstvenog stanja stanovništva kao i poboljšanja kvaliteta života starih i bolesnih.

Zato će Dom zdravlja Blace nastaviti da organizuje akcije ovog tipa kako bi svim korisnicima svojih usluga omogućio jednako dostupnu zdravstvenu zaštitu, a naročito starim i nemoćnim licima u selima koja nemaju ambulantu.

Kroz akciju ,,Zdravlje u Vašem domu“, ekipa Doma zdravlja Blace je obišla i domaćinstva u selu Čungula, u kojima žive stare i bolesne osobe. Svi pregledi su obavljeni u kućnim uslovima, a zdravstveni radnici su ovom prilikom pored kliničkog pregleda, merenja krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi, pružali i savete u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti, a po indikacijama i konsultacije specijalista.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88625

6 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up