U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Dom zdravlja Blace obeležio Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Autor 22 mar 2019

BLACE- Prema Kalendaru javnog zdravlja 20. mart se obeležava kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Dom zdravlja Blace je povodom obeležavanja ovog značajnog datuma organizovao niz zdravstveno-vaspitnih aktivnosti.

U radnoj organizaciji, d.o.o ,,Maks” je održano predavanje na ovu temu, sa osvrtom na samoregled dojke, sa ciljem da skrene pažnja na rasprostranjenost  ove bolesti, na podizanju svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Radnice u ovoj radnoj organizaciji su edukovane od strane zdravstvenih radnika za pravilno izvođenje samopregleda dojke, vremenu, mestu i načinu samog pregleda.

Nakon predavanja radnicama je odrađen i lekarski pregled, uz merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Na istu temu je podeljen zdravstveno – promotivni materijal u vidu brošura i limfleta.

 

Izložbene postavke povodom dana borbe protiv raka dojke, su postavljene u čekaonicama Doma zdravlja, u službi opšte prakse i  službi  ginekologije, gde se naše pacijentkinje mogu informisati o merama prevencije karcinoma dojke.

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
udemy paid course free download
download karbonn firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463400

22 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up