U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Dom zdravlja Blace obeležio Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Autor 22 mar 2019

BLACE- Prema Kalendaru javnog zdravlja 20. mart se obeležava kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Dom zdravlja Blace je povodom obeležavanja ovog značajnog datuma organizovao niz zdravstveno-vaspitnih aktivnosti.

U radnoj organizaciji, d.o.o ,,Maks” je održano predavanje na ovu temu, sa osvrtom na samoregled dojke, sa ciljem da skrene pažnja na rasprostranjenost  ove bolesti, na podizanju svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Radnice u ovoj radnoj organizaciji su edukovane od strane zdravstvenih radnika za pravilno izvođenje samopregleda dojke, vremenu, mestu i načinu samog pregleda.

Nakon predavanja radnicama je odrađen i lekarski pregled, uz merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Na istu temu je podeljen zdravstveno – promotivni materijal u vidu brošura i limfleta.

Pročitajte i...  Raspisan tender za Industrijsku zonu, Laketić: Glavni parametri za dovođenje investitora broj zaposlenih i visina plate

 

Izložbene postavke povodom dana borbe protiv raka dojke, su postavljene u čekaonicama Doma zdravlja, u službi opšte prakse i  službi  ginekologije, gde se naše pacijentkinje mogu informisati o merama prevencije karcinoma dojke.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463400

22 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up