FAM Soko Banja

FAM
BlaceDruštvoPoslednje Vesti

Dom zdravlja Blace prvi u Topličkom okrugu dobio akreditaciju na period od 7 godina

BLACE- Dom zdravlja Blace, prvi je akreditovani Dom zdravlja u Topličkom okrugu, koji je sertifikat o akreditaciji dobio na period od sedam godina, što je maksimalni vremenski period koji Agencija dodeljuje.

Domu zdravlja Blace, predstavnici Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srbije, danas su u prisustvu čelnih ljudi Doma zdravlja Blace i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručili sertifikat o akreditaciji na period od sedam godina. Današnjem svečanom uručenju sertifikata prisustvovali su i predsednik opštine Blace Zoran Jozić i Zlatko Dimitrijević, predsednik SO Blace.

-Ponosni smo na rezultate koje je Dom zdravlja Blace ostvario u službi naših građana kako bi imali kvalitetniju uslugu. Lokalna samouprava opštine Blace, trudi se da u skladu svojih mogućnosti maksimalno pomogne i izađe u susret kako bi taj kvalitet bio na još višem nivuo, rekao je predsednik opštine Blace, Zoran Jozić.

Dom zdravlja Blace ocenjen je najvišim ocenama. U obrazloženju Agencije navodi se da je Dom zdravlja Blace dobro uređena i organizovana zdravstvena ustanova sa visokim stepenom higijene, sa menadžmentom i osobljem posvećenim sprovođenju svoje misije i vizije. Prisutan je empatski odnos osoblja prema pacijentima koji karakteriše ljubaznost, briga, prosvećenost…, stoji između ostalog u obrazloženju.

-Za nas je ovo poseban dan.Ovo je veliki uspeh za Dom zdravlja Blace koji je prvi u Topličkom okrugu i jedan od retkih u Srbiji koji je dobio akreditaciju na period od sedam godina. Ovo je priznanje za naš dosadašnji i podstrek za budući rad . Na nama je da unapredimo proces rada i pružimo viši nivo zdravstvenih usluga, istakao je direktor Doma zdravlja Blace, dr Rodoljub Dunjić dodajući da ova zdravstvena ustanova veliku podršku u svakom pogledu ima od strane lokalne samouprave opštine Blace.

Direktor Doma zdravlja Blace, DR Rodoljub Dunjić zahvalio se svima koji su doprineli ovom uspehu, svim radnicima Doma zdravlja, kordinatoru i zameniku koordinatora, vođama timova, lokalnoj samoupravi, …

Ocenjivači iz Agencije stekli su utisak o velikom napredovanju u kvalitetu i standardima pružanja usluga zdravstvene zaštite, u odnosu na predhodni period .

-Dom zdravlja Blace dobio je akreditaciju na period od 7 godina što je maksimalan period koji Agencija daje. U ovoj zdravstvenoj ustanovi postignut je visok nivo kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga i mi kao Agencija im čestitamo na tome sa željom da održe taj nivo kvaliteta, rekao je nakon dodele sertifikata Vlada Davkovski predstavnik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Proces akreditacije započet krajem juna ove godine, dom Zdravlja Blace uspešno je završio nakon spoljašnjeg ocenjivanja svih oblasti kojima se ova zdravstvena ustanova bavni. Dom zdravlja Blace ocenjen je najvišim ocenama koje su potvrda najvišeg nivoa kvaliteta. Time je postao akreditovan na period od sedam godina kako u svim medicinskim oblastima u kojima obavlja svoj rad, tako i u tehničkoj, pravnoj i ekonomskoj službi, upravi i rukovodstvu.

50% LikesVS
50% Dislikes

Jedan komentar

Pogledajte takođe
Close
Back to top button