FAM
Soko Banja

FAM
BlaceDruštvoPoslednje Vesti

Dom zdravlja Blace spoveo akciju “Bazar zdravlja”

BLACE- U oviru manifestacije Dani šljive Dom zdrvalja Blace je sproveo u centru grada dvodnevnu akciju “Bazar zdravlja”. Akcija je spovedena u cilju promocije, unapređenja i očuvanja zdravlja stanovništva.

unnamed (6) unnamed (7)

U akciji su učestvovali zdravstveni radnici različitih profila, a poseban akcenat je bio na prevenciji ranog otkrivanja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Vršeno je merenje šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, davane su stručne konsultacije i saveti, kako o zdravim stilovima života tako  i o prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti i zdravlja usta i zuba. Pored izložba koje su sa pomenutim temama takođe bile izložene u gradu, podeljene su i veće količine promotivno – reklamnog materijala uz sva potrebna obrazloženja.

Građani su na ovom dvodnevnom  ,,Bazaru zdravlja” imali priliku da dobiju na jednom mestu i za kratko vreme bez zdravstvene knjižice i dugog čekanja na zakazani termin sve ove usluge.

unnamed (1) unnamed

Izuzetno velik odziv građana na ovoj javnoj, zdravstveno – promotivnoj akciji je u potpunosti potvrdio njenu uspešnost, s obzirom da je otkriveno i nekoliko novih slučajeva dijabetesa, što je i svrha i cilj ovakvih aktivnosti.

Bazari zdravlja su najveća akcija preventivne medicine koja je dala veoma dobre rezultate, a cilj je da se građani podstaknu da zdravlje smatraju svojoj brigom i najvećom vrednošću.

 

50% LikesVS
50% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button