U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Dom zdravlja “Blace” zdravstveno vaspitnim aktivnostima obeležio Svetski dan bubrega

Autor 15 mar 2019

BLACE- U susret obeležavanju Svetskog dana bubrega, koji se obeležava svake godine drugog četvrtka u mesecu martu, Dom zdravlja Blace je organizovao niz zdravstveno-vaspitnih aktivnosti u vidu organizacionih sastanaka, predavanja, izložbenih postavki, radionica i individualnih savetovanja i razgovora.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana bubrega je „Zdravlje bubrega svima i svuda”, a cilj obeležavanja ovog dana je podizanje svesti o važnosti bubrega, organa koji ima ključnu ulogu u održavanju života i upoznavanje javnosti da su bolesti bubrega česte, mogu biti opasne , ali i izlečive.

U polivalentnoj patronažnoj službi u Domu zdravlja Blace je održano predavanje na istu temu.

Našim pisutnim i  zainteresovanom građanima na predavanju, zdravstveni radnici  su pružili znanja o funkciji, ulozi i unapređenju zdravlja bubrega, kao i bolestima i transplantaciji bubrega.

Pročitajte i...  Završen Svetosavski rukometni turnir u Žitorađi, pobednik "Bela Palanka", druga "Kuršumlija"

Nakon predavanja, svim prisutnim licima je meren pritisak i šećer u krvi uz deljenje štamanog, zdravstveno-promotivnog materijala na istu temu. Takođe na istu temu su bile isatknute izložbene postavke u službi polivalentne patronaže , u prostorijama Udruženja penzionera Blace i čekaonicama Doma zdravlja Blace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463009

15 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up