Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Dom Zdravlja iz Kuršumlije počasni gost na “Jesenjem festivalu zdravlja” u Beogradu

Autor 5 okt 2018

KURŠUMLIJA- Dom Zdravlja iz Kuršumlije počasni je gost na 18. Festivalu zdravlja, koji se održava dva dana u Beogadu, a ima za cilj preventivu i edukaciju- da građani izaberu zdrave stilove života  i zdravu i pravilnu ishranu. Tokom ova dva dana građani mogu da provere svoje zdravlje, slušaju predavanja, vežbaju, degustiraju proizvode, učestvuju na panelima. Dr Danijela Đurđević, spec. pedijatrije Doma Zdravlja Kuršumlija je naglasila da su učesnici ovog festivala Vojno medicinska akademija, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd, Crveni krst  Beogad, više domova zdravlja iz Beograda, farmaceutske kuće, zavodi i udruženja.

 Tokom jučerašnjeg dana održavale su se edukativne radionice, značaj plesa i vežbi u službi zdravlja i njihova promocija kao važni faktori  fizičke aktivosti. Zatim, posetioci su bili u prilici da prate različita  predavanja na temu pravilne ishrane i očuvanju zdravlja. Predstavnici Kuršumlijskog DZ bile su dr Danijela Đurđević, pedijatar i patronažna sestra Momirka Perović, koje su tokom jučerašnjeg dana imale mnogo posla jer je bilo jako puno zainteresovanih ljudi koji su želeli da provere svoje zdravlje i dobiju stručne savete kako da očuvaju svoje zdravlje ili poboljšaju već narušeno zdravlje, da li da korigaju propisanu terapiju i kako sve to da isprate uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost.

-Naš štand je bio jako zapažen i  dobro posećen. Posetioci su bili zainteresovani za merenje vrednosti krvnog pritiska, glikemije  i bodi mass  indeksa, uz individualno savetovanje za pravilu ishranu i deljenje prigodnih flajera. Mi smo se potrudile  ne samo da u najboljem svetlu predstavimo našu ustanovu, već i kuršumlijsku opštinu koju su mnogi posetioci našeg štanda posetili i imaju pozitivne utiske o našem kraju. Zahvaljujemo se organzatorima festivala na pozivu i nadamo se da smo opravdali  ukazano poverenje- kazala je Topličkim vestima dr Danijela Đurđević, spec. pedijatrije u DZ Kuršumlija.

Inače, Festival koji se danas završava juče je otvorila prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85910

5 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up