U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Dom zdravlja Prokuplje najbolji u regionu i među prvima u Srbiji

Autor 9 maj 2019

PROKUPLJE- Na osnovu broja zaštićene dece MMR vakcinom Dom zdravlja Prokuplje je najbolji u regionu i među prvima u Srbiji.

-Što se tiče imunizacije, naša Služba je po svim segmentima, kada je reč o broju vakcinisane dece i primljenih MMR vakcina tokom redovne i vanredne vakcinacije, najbolja u regionu i među prvima u Srbiji, rekla je načelnica Službe za zaštitu dece i školske dece prokupačkog Doma zdravlja, pedijatar dr Verica Bojičić.
Ona je to kazala povodom akcije koju je Dom zdravlja nedavno sproveo u sklopu obeležavanja Evropske nedelje imunizacije, sa ciljem da se javnosti ukaže na važnost kako obaveznih, tako i preporučenih vakcina.
-Tokom akcije, izabrani lekari-pedijatri su u direktnom kontaktu sa roditeljima, pre svega dece koja polaze u prvi razred osnovne škole, ukazali na značaj vakcinacije, u cilju sprečavanja zaraznih bolesti, kazala je doktorka Bojičić.
Ona je naglasila da je do početka ove godine u sklopu redovne vakcinacije, a prema rasporedu, na području grada Prokuplja vakcinisano 97 odsto dece, što je impozantna brojka. Ta deca sada su zaštićena od epidemije morbila, rubeola, malih boginja, zaušaka i drugih sličnih bolesti.
-Koliko je naša Služba efikasna u vakcinisanju i koliko smo uspešno sproveli vakcinaciju, najbolje se videlo tokom epidemije malih boginja koja nas je zaobišla i pored toga što je bilo puno obolelih u našem susedstvu, recimo u Nišu, kazala je dr Bojičić.
U skladu sa sloganom koji je pratio ovogodišnju akciju Evropske nedelje imunizacije “Svako ima pravo na individualno mišljenje, ali vakcinacija je i kolektivna odgovornost”, svim roditeljima, ali i zainteresovanim građanima prikazan je video u holu prokupačkog Doma zdravlja.
-Imali smo odličnu saradnju i veliki odziv roditelja, pre svega dece koja se spremaju za školu, tako da mogu da kažem da smo ih gotovo sto odsto vakcinisali i zaštitili od bolesti, što je i najvažnije, zaključila je dr Verica Bojičić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465823

9 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

15 komentara za “Dom zdravlja Prokuplje najbolji u regionu i među prvima u Srbiji”

 1. Kakvi li su gori od njih, ako su oni najbolji

 2. Goran

  Dom zdravlja ce se srusi, sobe katastrofalne, osoblje koje radi- moglo bi biti bolje. Sto pisete tako nesto odakle ste Vi?

 3. Sprda li me neko to 😀 😀 😀

 4. U SVAKOM SLUČAJU MILION PUTA BOLJI OD NAŠE KURŠUMLIJSKE !

 5. Jadni mi ako je ovo istina…

 6. Ma da samo sto su mi zasili strano telo u nozi i to je vama najbolje hahahahaha

 7. Kurssumlijski dom zdravlja je medju najboljima….

 8. Ha ha ha ha po kulturi su najgori. Bezobrazni, nevaspitani,neljubazni nikakvi brate kad vide nas kursumlicane ubili bi ne shopadija jedna. I ako su oni br 1 u regionu ja sam onda schwarzenegger i snimam u holivud….

 9. Udjes zdrav kao dren izadjes bolestan 😀 😀

 10. Kao i svuda.Ima divnih ljudi koji se trude i pomažu koliko mogu u uslovima u kojima rade a ima i po neko ko nije baš dobar…

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up