DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Donacija Ministarstva prosvete

PROKUPLJE- Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“ je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, dobila 25 laptop računara, 23 projektora i 23 nosača za projektore i laptop. Zahvaljujući ovoj donaciji, ona će opremiti digitalne učionice i olakšaće učenicima i nastavnicima korišćenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala.

Naša škola je i ove godine bila učesnik projekta „Digitalna učionica-digitalno kompetentan nastavnik-uvođenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala“. To se i ovaj put pokazalo vrlo značajno i dobro, jer će ono što smo dobili biti od koristi za sve sadašnje, ali i buduće đake. Dobro je da ovakvi projekti postoje, jer kroz njih, svojim znanjem i vrednim radom, uspevamo da dobijemo potrebna sredstva za rad. Od velike važnosti i značja je takođe i to što obnavljanjem tehnike, možemo da pratimo nove i savremenije načine učenja i realizaciju obrazovnog proicesa, rekla je zamenik direktora u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju, Lidija Veljković.

Ona je naglaisla da je cilj projekta razvoj digitalnih kompetencija nastavnika, ali posredno i digitalnih kompetencija učenika. U fokusu je sticanje znanja i veština potrebnih za integrisanje digitalnih obrazovnih materijala i digitalnih udžbenika u proces nastave i učenja.

Ova škola je pre nekoliko godina, učestvujući na istom projektu, od pomenutog ministarstva, dobila 15 laptop računara i sedam projektora.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button