U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dr Darko Laketić: Polovinom naredne godine počinje izgradnja auto-puta Niš-Merdare

Autor 26 nov 2020

Početak radova na izgradnji auto–puta Niš–Merdare, očekuje se polovinom naredne godine, a ovaj projekat, od kapitalnog je značaja za Prokuplje i celu Toplicu jer će privući investitore i oživeti ovaj deo naše zemlje.

Narodni poslanik iz Toplice, Darko Laketić, kaže da će ovaj projekat zadržati mlade na svojim ognjištima, što je jedan od najvažnijih ciljeva funkcionisanja i rada ove Vlade.

Juče je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan potpisan ugovor o kreditu od 85 miliona evra za projekat izgradnje ovog auto – puta. Takođe, potpisan je i ugovor za implementaciju projekta, tako da su se stekli uslovi za početak radova, obzirom da su sredstva u potpunosti obezbeđena, objašnjava Laketić.

Kako kaže, ovaj kapitalni projekat, doprineće bržem razvoju regiona i povećaće bezbednost u saobraćaju.

Imaćemo jednu petlju kod novog zdravstvenog centra, drugu kod nove industrijske zone, koja se gradi. To će uticati na privlačenje novih investitora. Završetkom auto–puta, biće rasterećen saobraćaj u gradu, i steći će se uslovi za kompletnu rekonstrukciju i uređenje glavne ulice u Prokuplju, ističe dr Laketić.

Izgradnja auto–puta počinje od Merošine, a deonica do Pločnika, u dužini od 32 kilometra, imaće šest tunela i 16 mostova.

Tender za izvođača radova, trebalo bi da bude raspisan krajem ove godine. Toplica će na taj način svakako biti interesantna investitorima, što znači otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje mladih iz Prokuplja i celog Topličkog okruga, kazao je poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, dr Darko Laketić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488561

26 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions