U kategoriji Blace, Doljevac, Kuršumlija, Merošina, Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dr Marko Milenković: Vlast u Žitorađi brine o građanima

Autor 9 avg 2019

ŽITORAĐA- Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Republike Srbije i poverenik Srpske napredne stranke za opštinu Žitorađa Marko Milenković održao je danas u sedištu ove stranke konferenciju za štampu na kojoj je kazao da je glavni zamajac boljeg života u Srbiji državotvorna politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i stalni ekonomski napredak zemlje.

-Danas je prilika da budemo ponosni zbog mudre i vizionarske politike koju vodi predsednik Vučić i zbog stalnog rasta BDP-a zbog porasta investicija a samim tim i povećanja broja zaposlenih u našoj zemlji. Naša zemlja jača i u smislu odbrambene mogućnosti. Srbija je zemlja u kojoj se u poslednje vreme svakodnevno grade i putevi, mostovi, bolnice, vrtići, škole…- rekao je Milenković.

Za dve godine i dva meseca, koliko je SNS na vlasti u Žitorađi, urađeni su veliki i značajni  projekti.

-U protekle dve godine, koliko vršimo vlast u Žitorađi, asfaltirano je preko 14 kilometara puteva u selima gde su građani praktično do juče gazili i blato i vodu. Takođe, put  između dva sela, Glašinac i Izvor,  je konačno asfaltiran, što su unazad  svi prethodnici obećavali, a niko od njih nije sproveo svoja obećanja u delo- rekao je Milenković.

Pročitajte i...  Burma od dinara – životna priča Zorice Perović Prentić kroz dela koja stvara

Na konferenciji za medije istaknuto je da su asfaltirana igrališta u Pejkovcu, Podini, Voljčincu i Vlahovu. Naprednjačka vlast u Žitorađi ističe da su posebno ponosni na dva velika osnovna kanalizaciona voda u Lukomiru i Podini.

-Srbija je zemlja u kojoj Aleksandar Vučić i svi mi njegovi verni članovi i sledbenici naporno radimo i uživamo zajedno sa građanima u plodovima tog rada. U Žitorađi gotovo da nema sela u kome nešto nismo uradili. Naša briga o ljudima je tolika da smo u mestu Dubovo, nekih 11 km od Žitorađe, gde su građani u jednom momentu ostali bez trgovinskog objekta u selu i bili u nemogućnosti da kupe osnovne životne namirnice, uz pomoć privatnika iz Niša otvorili prodavnicu mešovite robe. Sada građani ne moraju da putuju više kilometara kako bi obavili kupovinu. Ovim smo pokazali da vlast u Žitorađi brine o svakom mestu u opštini i svakom pojedincu- istakao je državni sekretar Milenković.

Pročitajte i...  Otvorene nove prostorije SNS u Prokuplju, prisustvovali visoki funkcioneri stranke

On je pohvalio izuzetno zalaganje i veliki rad radnika Direkcije za izgradnju opštine Žitorađa koji su više od 10 dana radili u dve smene i napravili jedan ogroman put u dužini od pet kilometara na deonici Gornji Drenovac-Kare, širine pet, a na nekim mestima i šest metara.

-Meštani ovih naselja su zadovoljni i kažu da više nisu odsečeni od sveta i da im ovaj put veoma znači. Zahvaljujem se radnicima Direkcije, ali i predsedniku opštine Doljevac Goranu Ljubiću, koji nam je pozajmio mašinu grejder na dva dana, bez koje ne bismo mogli u potpunosti i brzo da završimo radove na ovom putu, a koji smo koristili i ovde u Žitorađi na takozvanom „belom putu“, dužine dva kilometra, koji vodi ka obližnjem brdu Kale u sklopu Pasjače, tako da možemo slobodno reći da ova dva puta nikada u istoriji svog postojanja nisu bili bolje urađeni- rekao je Milenković.

Pročitajte i...  (Video) I devojke boksuju!

Milenković je pomenuo i uspešno organizovanu i održanu „Bostanijadu“ u Pejkovcu, likovnu koloniju „Koreni“, „Veselo veče“  u Donjem Crnatovu, gde su specijalni gosti bili građani Gračanice sa Kosova. Uspešno je realizovan i turnir u malom fudbalu u Žitorađi, a sve manifestacije bile su podržane finansijski od strane lokalne vlasti u Žitorađi.

On se na kraju zahvalio građanima na podršci i razumevanju i pozvao ih da prisustvuju još jednom događaju u Žitorađi, jer ovih dana počinje „Kulturno leto u Žitorađi“ pod pokroviteljstvom opštine Žitorađa i u organizaciji Narodne biblioteke.

Dodao je da volonteri i članovi stranke ovih dana sakupljaju i garderobu, koju će uručiti korisnicima socijalne pomoći, pa je pozvao sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da se pridruže akciji i doniraju garderobu i kućni tekstil.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470300

9 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Dr Marko Milenković: Vlast u Žitorađi brine o građanima”

  1. Lepo je od Marka sto brine o poboljsanju izgleda opstine i treba samo bolje slusati o zadovoljstvu svih gradjana

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up