U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Dragi Ivanović šampion za proizvodnju rakije: Stigle još tri nagrade sa velikog međunarodnog takmičenja

Autor 25 okt 2020

BLACE- U Pančevu je održan Međunarodni festival rakije “Rakija i rakijaši 2020”. Takmičenje je održano u Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić” a ocenjivano je čak 1300 uzoraka.

Dragi Ivanović, proizvođač rakije iz blačkog sela Alabane, na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, za svoje rakije osvojio je čak 3 nagrade.

U izuzetno velikoj konkurenciji među čak 1300 uzoraka, Dragi Ivanović osvojio je 1. Mesto u grupi “Ostale voćne rakije”, proizvedena 2019.godine sa ocenom 18,50. gde je proglašen za šampiona grupe.

Drugo mesto ovojio je u kategoriji “Hobi destilerije”sa prosečnom ocenom 18,38,i treće mesto u kategoriji “Stara rakija od šljive (7+godina) proizvedena 1996.godine, a ocenom 18,50.

Ovo je inače, treći po redu Međunarodni festival rakije i predstavlja mesto gde se predstavljaju proizvođači najboljih rakija iz zemlje i regina.

Pročitajte i...  Putari spremni za zimu

Da se radi o velikom festivalu svedoči i podatak da su svoje učešće uzeli i prvonagrađeni proizvođači po kategorijama sa svih relevantni festivala i smotri od 26.10 .2019.godine do danas.

Da se najbolja rakija proizvodi upravo u blačkom kraju, Dragi Ivanović dokazao je nebrojano puta do sada jer gotovo da nije bilo takmičenja gde njegove rakije proizvedene u selu Alabani ne ponesu po neko veliko odličje.

Dragi Ivanović  -majstor za najbolje rakije:

Dragi Ivanović iz Alabane kod Blaca više od jedne decenije bavi se proizvodnjom rakija od voća i gotovo da nije bilo godine da nije osvojio neku od nagrada za kvalitet rakije. Tajnu uspeha vidi  u kvalitetu voća koje rađa u ovom delu Toplice, gde je na površini od preko 5.000 hektara zasađeno preko dva miliona stabala šljiva. Danas u svojoj destileriji u selu Alabana Dragi proizvodi preko desetak vrsta rakija sa kojima je osvojio brojne nagrade. Samo mali deo njih su:

Pročitajte i...  Futsal: Bele crkve ispratile goste sa 10 komada

Prvo mesto na takmičenju za izbor  najbolja takija – Zlatna rakija, 2006. godine na Danima šljive u Blacu;  Zlatna medalja za prirodnu rakiju – šljivovica preprečenica (2007)  na 74. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu; zlatna medalja (2008) na 75. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za srpsku šljivovicu prepečenicu – Toplička zlatna rakija; na takmičenju za izbor najbolje srpske šljivovice za period od 1900 – 2009 godine u konkurenciji od 160 takmičara osvojio je treće mesto; godine 2008 na Danima šljive osvaja zlatnu medalju za srpsku šljivovicu prepečenicu – Toplička zlatna rakija; na istoj manifestaciji 2013. osvaja veliku zlatnu medalju i prvo mesto za srpsku šljivovicu prepečenicu Toplička zlatna rakija;  godine 2014. osvaja veliku zlatnu medalju i prvo mesto na takmičenju za najbolju rakiju, gde osvaja nagrade i za najbolju voćnu rakiju – dunju, viljamovku, višlju… Na 41. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive (Gradačački sajam) u Gradačcu (BiH) osvaja zlatnu medalju za proizvod – rakija od šljive; godine 2012. na poljoprivrednom sajmu u BiH  osvaja zlatnu medalju za kvalitet u kategoriji barik rakije od dunje – dunjevača… na Danima šljive u Blacu osvojio je i veliku zlatnu medalju – nagradu koja nosi ime Mihajlo Stevanović – Kajle.

Pročitajte i...  Žitorađa peta na kraju jesenjeg dela prvenstva

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487273

25 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Dragi Ivanović šampion za proizvodnju rakije: Stigle još tri nagrade sa velikog međunarodnog takmičenja”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up