Smiley face
U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Drama na severu Kosova: Specijalci ROSU zauzeli Gazivode, predsednik Vučić naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

Autor 29 sep 2018

BEOGRAD- Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode u opštini Zubin Potok na severu Kosova. Kako prenose mediji akciju je izvelo  60-70 naoružanih specijalaca. Specijalci ROSU upali su u objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto EPA

Naime, njih oko 70, upalo je i sa kopna i sa jezera i okružilo pomenuti centar. Specijalci ROSU naoružani do zuba upali su kompleks, vezali nekoliko Srba i zatvorili ih u podrum. Zauzeli su deo brane i odsekli Srbe.

Podsetimo, Gazivode su životno važne za sever Kosova i tamošnje Srbe jer se sa tamošnje hidroelektrane snabdevaju strujom, ali i vodom za piće koju koristi 800.000 ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio načelniku Generalštaba Milanu Mojsiloviću stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

Nakon informacije da su specijalci ROSU zauzeli veštačko jezero i HE Gazivode oglasio se potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila”, saopšteno je iz kabineta Stefanovića.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85658

29 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Drama na severu Kosova: Specijalci ROSU zauzeli Gazivode, predsednik Vučić naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.”

 1. Vreme je da se naredi da zgazimo ta govna da budu ko rosa u podne

 2. Igor Prokuplje

  Predsednik na čelu kolone zajedno sa svim autobusima prsvo iz Niša pa Kosovo

 3. Djukaj

  Siptari su poznati po provokacijama. Oni nemaju mira i posle Srbi krivi za sve. A oni slobodno prolaze kroz Toplicu i nikom nista. Mislim da oni nemaju sta ovde da traze zna se dokle moze sa njihovom licnom kartom.

 4. Ništa . Prodane duše na Vlasti !!! Sve su nam uzeli ovo je samo mlaćenje prazne slame .!!

 5. Srdjan

  Da ministar vojni dezerter Vulin pokupi svu bulumentu koju godinama autobusima vodaju po firmama i mitinzima i pravac Kosovo.U drugom krugu sto bi rekli drugi poziv.sve koje su pozaposljavali po opstini. komunalnom. agencijama za SIS….i resen problem. Ima IH 2 miliona. Siptari nemaju sense protiv njih.Ni pametni Srbi nemaju sanse a ne Siptari.Krezubom vojskom neznalica pravo na Kosovo.Da svane i njima i nama.

 6. Žgule

  Srđane ne ide to tako. Mi koji smo aktivisti SNS će da regrutujemo sve koje znamo da su opozicija. Pa ako *** to su dve muve jednim udarcom.

  • Srdjan

   Zgule,vi aktivisti dole,slobodno se aktivirajte,skupite se tako jaki,snazni,naruckani sendvicima pa resite problem.Ostavite nas izdajnike mi ionako nismo nizasta,kao sto kazete.Samo napred,ljuljajte.A mozete samo izmedju sebe da se regrutujete i po neku babu ili cicu za kilo brasna,vlasu zejtina ili pola crvene.Zato da ne pravite trosak preCedniku tako jaki resite problem!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up