U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Dušan Savić treći na Balkanu

Autor 20 maja 2018

PROKUPLJE- Reprezentativac Srbije u Bodybildingu i Benč pressu Dušan Savić (27) iz Prokuplja osvojio je 3. mesto na IFBB Balkanskom Prvenstvu u bodibildingu, koje se održalo u Turn Severinu (Rumunija).

Savić je u bodybuildingu višestruki Državni šampion u svim federacijama i 5-ti na Mr Universe, a sada je osvojio 3. mesto na IFBB Balkanskom Prvenstvu gde je konkurencija bila neverovatno jaka i gde su učestvovale sve zemlje Balkana. Pobednik je Bugarin, koji je ujedno bio i apsolutni šampion, a drugo mesto Rumun, koji je po zapažanju mnogih gledaoca i poznavaoca ovog sporta imao jedinu kvalifikaciju što je Rumun.

Savić je takođe u Benč pressu višestruki Državni šampion u svim federacijama, 2-gi na Balkanu i 3-ći u Evropi.
To ga ujedno čini jedinstvenim sportistom na ovim prostorima koji se veoma uspešno takmiči u dva sporta (Bodybuilding i Powerlifting).

-Uvek sam voleo individualne sportove jer za sve pobede sam sam zaslužan, a isto tako za sve greške i poraze mogu samo samog sebe da krivim, a bodibilding je takav da jedino težak rad, odricanje i vera u samog sebe od vas pravi šampiona. Subjektivni osećaj je da sam trebao biti drugi, ali nema veze presrećan sam i ovim plasmanom. Nikada nisam imao trenera već sam sve učio na sebi i smatram da je upravo u tome moja prednost sada. Takođe, moram naglasiti da bez pomoći privatnika iz Topličkog regiona kao i nadležnih institucija u Topličkom regionu ne bih uspeo da pripreme sprovedem u delo i samim tim sam im puno zahvalan na njihovoj pomoći -kaže Savić.

Savić iza sebe ima 31 takmičenje i 29 osvojenih medalja od kojih su 16 zlata, 7 srebra i 6 brozne.

Za sebe kaže da sve što počne da radi, radi da bi bio najbolji odnosno broj 1, jer jako ozbiljno shvata svoju karijeru. Dodaje da je za uspeh potrebno imati jasnu viziju šta želite od sebe.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80523

20 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up