Soko Banja

FAM

Beauty Solutions Blace
BlaceKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeReportažaŽitorađa

Dva druga iz Vojske srela se posle 40 godina

Dva nekadašnja vojnika JNA, Dušan Bekrić iz Vučitrna, koji sada živi u Kostolcu, i Goran Nikolić iz Prokuplja, susreli su se nakon 40 godina. Ovaj emotivni susret započeo je srdačnim zagrljajem i prisećanjem na dane kada su zajedno prolazili kroz vojničke izazove, delili “vojnički hleb” i smejali se brojnim anegdotama i svakodnevnim avanturama iz vojničkog života, služeći vojni rok u Zadru sada već davne 1983. godine.

Susret dva najbolja i tada nerazdvojna prijatelja iz vojske počeo je uz sećanja i priču o prošlim vremenima i vojničkim danima, prisetili su se drugova iz čete, anegdota i svakodnevnih avantura.

Dušan i ja smo bili kuvari, ali on je uvijek bio bolji vojnik od mene. Zato je imao neke privilegije i često je bio nagrađivan tokom službe u vojsci – kaže Goran iz Prokuplja.

Ova priča o dvojici vojnih drugova oživela je uspomene na Zadar, gde su služili vojni rok, noći provedene u izlascima u grad, nadređenih i života u vojnoj kasarni.

Punih devet meseci smo delili sve i zato sam se ovako radovao ponovnom susretu sa Goranom. To su bili dani kada je čast bila biti vojnik – dodao je Dušan.

Četrdeset godina kasnije, Dušan i Goran složni su da su ti dani bili lepi i da nisu imali teških trenutaka, iako su tada možda mislili drugačije.

Nakon ponovnog susreta, dvojica bivših vojnika odlučila su da se viđaju češće i zajedno traže preostale članove njihove čete kako bi se ponovno okupili i delili sećanja na dane iz prošlosti.

Drugovi iz vojske su kontakt uspostavili zahvaljujući Dušanovom bratu koji živi u prokupačkom selu Mala Plana, a slučajan splet okolnosti doveo je do toga da se njih dvojica ponovno sretnu i zajedno dele uspomene na svoju vojničku prošlost.

Njihov susret podsetio je sve da su prijateljstva stvorena u vojničkim danima često najtrajnija i najvrednija.

(Izvor ToplicaPress)

0
0
Soko Banja

Povezano

Jedan komentar

  1. Lepo, lepo. Imao sam sličan doživljaj, ali posle 25 godina. Nego, kako se kuva svuda strah me da ne budemo i ne budete i ratni drugari!!!!

    1
    3
Pogledajte takođe
Close
Back to top button