Smiley face
U kategoriji Hronika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Dvojica Topličana oslobođena optužbe za ubistvo Amerikanca na Zakintosu, petorica Srba osuđena na kazne zatvora od pet do 10 godina

Autor 22 nov 2018

ŽITORAĐA/PROKUPLJE- Nenad Jovanović iz Rečice kod Žitorađe i Siniša Petrović iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, oslobođeni su danas optužbe da su učestvovali u tuči u kojoj je u julu prošle godine na Zakintosu u Grčkoj smrtno stradao Amerikanac Bakari Henderson. Njih dvojica su se branila sa slobode.

Zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu petorica Srba osuđena su na kaznu zatvora od pet do 10 godina.

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.
Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od dva meseca, na koju mogu da se žale i osuđeni i grčko tužilaštvo.

Jedan od branilaca naših mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je Tanjugu da je zadovoljna ovom presudom i ocenom suda da nije reč o ubistvu, kao što je od početka i tvrdila.

Ona je pojasnila da prema grčkim zakonima osuđenici mogu da budu pušteni na uslovni otpust posle jedne trećine izdržane kazne.

Takođe, kada su u pitanju mlađi punoletnici, njima se jedan dan pritvora računa kao dva dana, a pritvor se uručunava u zatvorsku kaznu.

Ovih pet srpskih mladića su u pritvoru od hapšenja nakon incidenta u julu prošle godine.
Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

(Izvor Tanjug)

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88075

22 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up