Soko Banja

FAM

FAM

Beauty Solutions Blace
BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

E-turisti: Iduće godine elektronsko podnošenje prijava za vaučere za odmor

"E-vaučer" će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar turizma i omladine Husein Memićpotpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva u cilju izrade softverskog rešenja „E-vaučer“ koji će omogućiti da se celokupna šema dodele vaučera realizuje elektronskim putem.

„‘E-vaučer’ će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje“, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Cilj ove aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dati dodatni podsticaj i pomoć države razvoju domaćeg turizma.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje će se sprovoditi tokom ove godine, a puštanje u rad sistema „E-vaučer“ planirano je u 2025. godini.

Takođe, sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma E-turista koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

2
0
Soko Banja

Povezano

Pogledajte takođe
Close
Back to top button