U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Edukacija i pregledi u svim mesnim zajednicama

Autor 22 okt 2018

BLACE- U okviru projekta “Zdravlje u Vašem domu”, koji se realizuje u zadnjih nekoliko godina, Dom zdravlja Blace je i ove jeseni započeo tromesečnu akciju koja će se sprovesti u svim selima blačke opštine.

Zdravstveni tim lekara i medicinskih tehničara započeo je edukaciju meštana u okviru preventivnih pregleda, a sve u želji da smanji broj obolelih od hroničnih nezaraznih bolesti, pre svega kardiovaskularnih.

U okviru ove akcije, svi zainteresovani stanovnici mesnih zajednica moći će da izmere nivo šećera u krvi, visinu krvnog pritiska i dobiju savete i upustva kako da sačuvaju svoje zdtravlje.

Ova akcija Doma zdravlja Blace proistekla je iz želje je da se što većem broju stanovnika pruži prilika da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Ova dugogodišnja inicijativa ima za cilj poboljšanje i unapređenje zdravstvenog stanja sugrađana, a posebno se nastoji  da se izađe u susret starijim osobama kojima je je otežano kretanje, pa su u celu akciju uključene i kućne posete.

Serija edukacija građana i besplatnih preventivnih pregleda u okviru projekta „Zdravlje u Vašem domu” počela je u selu Gornja Jošanica,Pretrešnja i Šiljomana,  a obuhvatiće saa seoska naselja u blačkoj opštini.

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86827

22 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up