U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Edukacija mladih o značaju reproduktivnog zdravlja, polno prenosivim bolestima, kontracepciji, zdravim stilovima života…

Autor 10 nov 2018

PROKUPLJE/ŽITORAĐA- Opštine Prokuplje i Žitorađa i Dom zdravlja počinju rad na realizaciji projekta sufinansiranja mera populacione politike jedinica lokalne samouprave. Ovaj projekat realizovaće se kroz Savetovalište za trudnice Doma zdravlja. Nosioci su mladi lekari, sestre i zdravstveni saradnici, koji će uz pomoć kolega iz Doma zdravlja, pripremiti i realizovati više radionica i predavanja na teritoriji opština Prokuplje i Žitorađa.


Po rečima direktorke Doma zdravlja Prokuplje, dr Zorice Momčilović, popularizacija Savetovališta za mlade među mladim ljudima od 15 do 19 godina biće u osnovi rada na projektu.
-Cilj projekta je edukacija mladih o značaju reproduktivnog zdravlja, polno prenosivim bolestima, kontracepciji, zdravim stilovima života, što je od presudnog značaja za budućnost mladih i odrasle populacije, kaže dr Momčilović.
Projektom se predviđaju i radionice na temu roditeljstva i porodice, prevencije i lečenja steriliteta, vantelesne oplodnje, psihofizičke pripreme trudnica za porođaj i materinstva. Celokupan rad u okviru projekta bi trebalo da doprinese buđenju svesti o značaju povećanja rađanja i promene demografske slike na našoj teritoriji.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87716

10 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up