U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Ekskluzivno: Prvi međunarodni skup bajkera u Prokuplju!

Autor 14 apr 2019

PROKUPLJE- Većina naših sugrađana verovatno i ne zna da u našem gradu postoji „Udruženje ekstremnih sportova”. Vodeća disciplina je paraglajding, a tu su i padbranstvo i ulta laki avioni – žirokopteri.
Ove godine na dva državna prvenstva uzeli su učešće i članovi našeg kluba u paraglajdingu i ultra lakoj aviaciji, lakim avionima, popularno nazvanim – motorni zmajevi (žirokopteri).
Ova laka letilica, koja mora da ima horizontalnu uzletnu stazu, ali se slično helikopteru može spustiti vertikalno, na bilo koju zgodnu poljanu.
U organizaciji našeg društva planirano je krajem septembra takmičenje u paraglajdingu, na poljani kod Grčkog mlina, a u saradnju sa sportskim aerodromom u Blacu, tačnije Draguši, biće organizovan let ultra lakih letilica, kaže predsednik kluba.
No, ono što je najzanimljivije i najatraktivnije od svega je organizovanje skupa bajkera, po prvi put u Prokuplju i Toplici uopšte. Susret je planiran za 20. april od 15h – 1h noću.
U okviru susreta biće organizovane standardne bajkerske igre, kao što su nadmetanje u najsporijoj vožnji motora, nadvlačenje konopca i slične discipline, karakteristične za ovakve vrste susreta.
Nakon toga bajkeri će napraviti kolektivnu vožnju ulicama Prokuplja koja će se završiti kod spomenika Gvozdenom puku, gde će bajkeri zajedno sa počasnim gostima iz Niša, veteranima 63. padobranske brigade odati počast poginulim borcima Gvozdeog puka.
Skup bajkera biće međunarodnog karaktera, a na njemu će učestvovati bajkeri iz Crne Gore, Makedonije, Bugarske i cele Srbije. Očekuje se dolazak 300 – 400 bajkera, što je za prvi skup u Toplici, više nego impozantna brojka.
Bajkeri će biti locirani na prostoru kod zabavnog parka, a ispred pomoćnih terena “FK Topličanin”.
Organizatori su zamolili vlasnike zabavnog parka, koji su nameravali da odu 15 aprila, da ostanu do skupa bajkera, dvadesetog, kako bi susret prošao u što boljem raspoloženju, tako da su vlasici luna parka napravili lep drugarski gest. Za svaki kupljeni žeton posetioci će dobiti jedan gratis!
Uveče između 8 i 9 sati, predviđen je i koncert dva rok benda – “Generacija 678 iz Niša, koji inače prati bajkerske skupove i svira na njima, i grupa “Sarkazam”.
Na skupu će biti deljen i besplatan pasulj iz vojničkog kazana, za sve učesnike i goste koji su obezbedili članovi kluba ekstremnih sportova.
Ovom manifestacijom želimo da pokažemo, našim sugrađanima, da su bajkeri bez obzira na svoj izgled, samo obični ljudi, zaljubljenici u motore, miroljubivi, nenasilni, dobri drugari, i da će stereotip koji su ljudi o njima stekli preko američkih filmova, kao o nekim “anđelima pakla”, agresivnim i nasilnim, ovim skupim pasti u vodu – rekao nam je Saša Miljković, predsednik udruženja, bajker i paraglajderista, koji nam je veoma ljubazno i predusretljivo dao sve ove informacije, i pozvao sugrađane, da budu gosti Udruženja ekstremnih sportova i bajkera s raznih strana i s njima podele radost koju sa sobom donose u naš učmali grad.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464703

14 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions