U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Episkop niški Arsenije: Moja velika radost je što se jedna ovakva svetinja i prva zadužbina Stefana Nemanje nalazi upravo u mojoj Eparhiji!

Autor 21 avg 2019

KURŠUMLIJA- U susret centralnom obeležavanju 850 godina Nemanjinih zadužbina u manastiru Svetog Nikole u Kuršumliji 14. i 15. septembra 2019. godine, u organizaciji Pravoslavne Eparhije niške i Opštine Kuršumlija, razgovarali smo sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom niškim G. G. Arsenijem. Preosvećeni Vladika govorio nam je o duhovnom i istorijskom značaju najstarijih Nemanjinih zadužbina – manastirima Svetog Nikole i Presvete Bogorodice u Kuršumliji, o našoj duhovnoj obnovi kroz izgradnju Svetinja i o centralnoj proslavi koju zajednički organizuju Eparhija niška i Opština Kuršumlija.

(Izvor Radio Glas)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470666

21 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Episkop niški Arsenije: Moja velika radost je što se jedna ovakva svetinja i prva zadužbina Stefana Nemanje nalazi upravo u mojoj Eparhiji!”

  1. A to sto je godinama bilo mesto za skupljanje narkomana i sektaša?I sto niko nije decenijama mario za taj manastir?Sta cemo sa time?Sad odjednom ste svi radosni i srecni sto ste deo svetije.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up