U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Episkop niški Arsenije obišao parohijane uz administrativnu liniju sa Kosmetom

Autor 5 jula 2019

KURŠUMLIJA- Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije obišao je juče sela, hramove i parohijane kuršumlijskog kraja, koji su nastanjeni uz samu administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

U pratnji Episkopa bili su: protojerej Bratislav Vukićević, arhijerejski namesnik aleksinački i paroh velikošiljegovački, protojerej Duško Kaplarević, arhijerejski namesnik kosanički, jerej Bratislav Pešić, paroh račanski, protonamesnik Aleksandar Kuzmanović, paroh kaonički, jerej Aleksandar Đorđević, paroh đuniški, jerej Slobodan Ilić, paroh Prvi kuršumlijski, gospoda Milivoje Ilić i Slaviša Bogdanović iz Velikog Šiljegovca i gospodin Dragan Nikolić iz Kaonika.

Pomoć, koja se sastoji od osnovnih namirnica, kućne hemije, garderobe i igračaka za decu, prikupile su Crkvene Opštine: Veliki Šiljegovac, Kaonik i Đunis.

Iz hrama Svete Trojice u Kuršumliji krenulo se put sela Rača. Tu je posećen hram Svetog Ilije, gde je Episkopa i sveštenstvo dočekao predsednik Crkvene Opštine Rača g. Dragan Rajković. Tu u selu pomoć je uručena porodici Maljević, koja ima troje dece a potom porodici Đurić u selu Mala Kosanica.

Pročitajte i...  Žene iz Blaca posetile prvu žensku zadrugu na jugu Srbije

Po odlasku iz Male Kosanice, Preosvećeni Vladika je posetio hram Svetog Nikole u Merdaru, gde ga je dočekao veliki broj vernika. Iznad Merdara nalazi se selo Matarova, gde na samoj administrativnoj liniji obitava predivna porodica Kujović, koja ima četvoro dece. Preko njihove ograde pruža se neverovatan pogled prema Podujevu.

Naposletku pomoć je uručena porodici Zuvić, koja ima šestoro dece, petočlanoj porodici Rašković iz Svinjišta i dvema porodicama Stevanović iz Zebice, koji imaju sedmoro dece.

Episkop niški G. Arsenije se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji i pozvao sve ljude dobre volje da i dalje pomažemo svoj narod, koji zaista živi u teškim životnim uslovima.

Pročitajte i...  Obaveštenje: Planski radovi u opštini Blace

(Izvor Pravoslavna Eparhija niška)

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
free download udemy paid course
download karbonn firmware
Download Nulled WordPress Themes
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469034

5 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Episkop niški Arsenije obišao parohijane uz administrativnu liniju sa Kosmetom”

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up