U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

EU “Super” podrška predškolskom i vaspitnom obrazovanju: U projektu učestvuje i Opština Blace

Autor 26 jun 2019

BLACE- U hotelu Zira u Beogradu održana je konferencija povodom otvaranja projekta „Podrška reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji“(SUPER).

Pomenutim projektom, Evropska unija nastavlja da pruža podršku sistemskoj reformi predškolskog vaspitanja i obrazovanja u našoj zemlji. U projektu učestvuje i Opština Blace.

Zvaničnom otvaranju projekta prisustvovale su Državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević i pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković kao i šef Operacija II Delegacije EU u Srbiji Štefen Hudolin.

U projekat je uključeno 50 lokalnih samouprava i predškolskih ustanova u Srbiji, sa kojima će se raditi na razvijanju profesionalnih kompetencija vaspitača i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama za kvalitetno inkluzivno predškolsko vaspitanje i na jačanju profesionalnih kapaciteta zaposlenih u lokalnim samoupravama, kao i na unapređivanju zakonskog okvira za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Pročitajte i...  Asfaltirana ulica u Berilju

Pored toga, EU je obezbedila i donaciju za opremanje predškolskih ustanova koje su uključene u SUPER projekat, za didaktičku, IT opremu i nameštaj, u iznosu od oko milion evra, što će dodatno doprineti kvalitetnom inkluzivnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Projektom upravlja Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Projektne aktivnosti počele su u martu 2019. i trajaće dve godine. EU finansira projekat sa oko 900.000 evra.

SUPER je jedan od projekata kojim EU, kao najveći donator u Srbiji, pomaže celokupnu reformu sektora obrazovanja u zemlji.

Od 2003. Evropska unija je donirala za reformu sektora obrazovanja više od 100 miliona evra – za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, reformu srednjeg stručnog obrazovanja, obrazovanja odraslih, renoviranje i opremanje škola i fakulteta, inkluziju Roma.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468601

26 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up