DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Evo kako će osmaci polagati završni ispit

PROKUPLJE- Nastavna godina za sve učenike 8. razreda osnovnih škola završava se u petak, 5. juna, a nastava na daljinu u petak 29. maja 2020.

-Nastavnici su u obavezi da pripreme predlog zaključnih ocena iz svih predmeta, na osnovu aktivnosti učenika tokom perioda nastave na daljinu, ali i celokupnog rada, odnosno svih ocena i aktivnosti učenika tokom ove školske godine, rekla je Lidija Veljović, zamenik direktora Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“.

Kako je navela u ponedeljak, 1. juna, učenici 8. razreda dužni su da dođu u školu, gde u dogovoru sa razrednim starešinama o terminima, preuzimaju testove probnih završnih ispita iz srpskog jezika i kombinovani test, koji nose kućama, gde će ih rešavati. Ove testove učenici vraćaju i predaju odeljenjskim starešinama rešene narednog dana.

-U utorak, 2. juna, osmaci u školi polažu probni završni test iz matematike, u dva termina po grupama, tako što će samo po devet učenika biti u jednoj učionici u kojoj će dežurati i jedan nastavnik, koji će nadgledati tri učionice, dodala je Veljović i istakla da će nastavnici odgovarajućih predmeta na časovima pripremne nastave učenicima dati informaciju u vezi sa testovima.

Od ponedeljka, 1. juna do petka 5. juna, svakog dana, škola predviđa odvojene termine časova za učenike osmog razreda, u trajanju od jedan i po sat, tokom kojih će učenici, koji imaju primedbu na predlog zaključne ocene moći da je poprave. O ovoj nameri učenici moraju obavestiti odeljenjskog starešinu, a on će dogovariti termin sa predmetnim nastavnikom.

Veljović naglašava da od srede 3. juna do ponedeljka 15. juna škola organizuje pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita, u skladu sa potrebama učenika, u trajanju od deset dana.

-Pripremna nastava organizuju se na način koji osigurava bezbednost i zdravlje učenika i zaposlenih, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija, u školskom prostoru.

Izuzetno, pripremna nastava može da se organizuje i kao nastava na daljinu, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija. Sa rasporedom tih posebnih časova i časova pripremne nastave odeljenjske starešine će upoznati učenike blagovremeno, naglasila je Veljović.

Završni ispit učenici će polagati 17., 18. i 19. juna 2020. godine.

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button