U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Evo kako će osmaci polagati završni ispit

Autor 25 maj 2020

PROKUPLJE- Nastavna godina za sve učenike 8. razreda osnovnih škola završava se u petak, 5. juna, a nastava na daljinu u petak 29. maja 2020.

-Nastavnici su u obavezi da pripreme predlog zaključnih ocena iz svih predmeta, na osnovu aktivnosti učenika tokom perioda nastave na daljinu, ali i celokupnog rada, odnosno svih ocena i aktivnosti učenika tokom ove školske godine, rekla je Lidija Veljović, zamenik direktora Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko“.

Kako je navela u ponedeljak, 1. juna, učenici 8. razreda dužni su da dođu u školu, gde u dogovoru sa razrednim starešinama o terminima, preuzimaju testove probnih završnih ispita iz srpskog jezika i kombinovani test, koji nose kućama, gde će ih rešavati. Ove testove učenici vraćaju i predaju odeljenjskim starešinama rešene narednog dana.

Pročitajte i...  Malina 200 dinara

-U utorak, 2. juna, osmaci u školi polažu probni završni test iz matematike, u dva termina po grupama, tako što će samo po devet učenika biti u jednoj učionici u kojoj će dežurati i jedan nastavnik, koji će nadgledati tri učionice, dodala je Veljović i istakla da će nastavnici odgovarajućih predmeta na časovima pripremne nastave učenicima dati informaciju u vezi sa testovima.

Od ponedeljka, 1. juna do petka 5. juna, svakog dana, škola predviđa odvojene termine časova za učenike osmog razreda, u trajanju od jedan i po sat, tokom kojih će učenici, koji imaju primedbu na predlog zaključne ocene moći da je poprave. O ovoj nameri učenici moraju obavestiti odeljenjskog starešinu, a on će dogovariti termin sa predmetnim nastavnikom.

Pročitajte i...  Završena likovna kolonija, otvorena izložba

Veljović naglašava da od srede 3. juna do ponedeljka 15. juna škola organizuje pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita, u skladu sa potrebama učenika, u trajanju od deset dana.

-Pripremna nastava organizuju se na način koji osigurava bezbednost i zdravlje učenika i zaposlenih, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija, u školskom prostoru.

Izuzetno, pripremna nastava može da se organizuje i kao nastava na daljinu, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija. Sa rasporedom tih posebnih časova i časova pripremne nastave odeljenjske starešine će upoznati učenike blagovremeno, naglasila je Veljović.

Završni ispit učenici će polagati 17., 18. i 19. juna 2020. godine.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=481714

25 maj 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up