U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Evo ko su najbolji đaci u Kuršumliji

Autor 6 jul 2019

KURŠUMLIJA/BEOGRAD- Đaci generacije iz Kuršumlije, Ivona Minić IV/3 iz Gimnazije i Milena Arsić IV/1 iz Ekonomske škole, prisustvovale su svečanom prijemu kod prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević. Pored njihovih kraljevskih visočanstava prijemu na Belom dvoru na Dedinju prisustvovao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i preko 600 najboljih učenika srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ivona Minić i Milena Arsić dobile su pohvalnice i poklone. Ističu da je za njih to jako lepo iskustvo. Bile su u društvu najboljih učenika iz svih škola, razgovorale sa prestolonaslednikom i princezom i ministrom prosvete koji su se interesovali  šta će da upišu, kakvi su im planovi za budućnost.

Gimnaziju u Kuršumliji završilo je 83 učenika, od tog broja 54 odličnih a Ivona Minić je izabrana za đaka generacije. Ima 27 diploma sa Republičkih i okružnih takmičenja, od prirodnih do društvenih nauka. Upisala je Matematički fakultet. Naglašava da Gimnazija nudi veliko opšte obrazovanje. Prijem na Belom dvoru za nju i Milenu je dokaz da se njihov trud i znanje vrednuje. Sve što su postigle, postigle su uz veliku podršku roditelja, koji su ih uvek usmeravali na pravi način i ukazivali im na prave vrednosti.

Pročitajte i...  NSZ objavila listu odobrenih poslodavaca za program Moja prva plata

Ekonomsku školu u Kuršumliji, završilo je 87 maturanata a odličnih bilo je  25. Milena Arsić je đak generacije, koja je takođe učestvovala na takmičenjima. Upisala je željeni fakultet,  Državnu bezbednost u Beogradu.

Ivonina i Milenina poruka svim učenicima je da uče, da pokazuju kreativnost u različitim oblastima i da nikad ne odustaju od svojih ciljeva.

Milena Arsić

 

Ivona Minić

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469089

6 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Evo ko su najbolji đaci u Kuršumliji”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up