U kategoriji Blace, Doljevac, Komentar, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Gde god nađeš zgodno mesto, ti drvo poseci (Neka žive pokoljenja, umrli su preci)

Autor 27 jun 2018

PROKUPLJE- Danas imati drvo pred kućom, prava je napast. Ono ugrožava fasadu vaše kuće, stvara vlagu, i privlači mušice, komarce i ostalu gamad. Preko dana ga “zalivaju” kučići i mačići, a noću “veselnici”. Zato se ono često pretvori u kiselo drvo, pa se i sam čovek u senci njegove krošnje oseća kiselo.
Neka zalutala marva može se polakomiti na njegovu krošnju, što može dovesti do kobnih posledica, u smislu prenošenja “slinavca” i “šapavke”.
U jesen lišće počne da žuti i opada, što depresivno utiče na vašu psihu, jer vas počne opsedati tužni osećaj prolaznosti.
Takođe, gledajući u golo drvo pred vašom kućom, može vam pasti na um spasonosna ideja kako da pobegnete od svih nedaća koje vas pritiskaju u ovom životu, te se, ne daj bože, mašite za konopac.
To bi, naravno, bio veliki gubitak za naše društvo, jer, kao što znamo, čovek je naše najveće bogatstvo.
Osim toga, pod nekim vrstama drveća vole se okupljati veštice, te od njihove graje i kreštanja biva uznemirena vaša porodica, a vi neispavani idete na posao, ukoliko ga imate, što umanjuje efekte vašeg rada.
U krajnjem slučaju moraćete angažovati svešteno lice, koje će podizanjem mantije s prednje strane rasterati dotične uznemirivače, a vi ćete morati da date prilog za izgradnju električne zvonare.
U trulo deblo vašeg drveta često se useli “Lucifer”, koji svojom ideologijom truje prolaznike, ukućane, a i vaše goste, koji često zbog toga izgube meru u ponašanju, pa ostanete bez celog litra rakije, što je u današnje vreme priličan izdatak.
Na vaše drvo, još su sklone okupljati se razne ptičurine, vrane, čavke, svrake, gačkovi, ćokavci, vrapci, golubovi i ostale “kakulje”.
One uneređuju prostor oko drveta i izazivaju nestašnu dečurliju da posegnu za praćkom, kojom prilikom žrtva može biti i vaš prozor, ili vaša glava na prozoru.
I na kraju ovom spisku argumenata za sečenje ove napasti i ljudskog dušmanina, dodajmo još jedan, koji će, verujem, biti kap koja će preliti vašu čašu, i naterati vas da se definitivno mašite sekire:
Nije li grozno gledati pred sobom to prokleto drvo, koje vas neumitno i nemilosrdno podseća na to, da ste nekad davno sišli sa njega u želji da postanete čovek, a čini vam se sve više, da u tome niste postigli zadovoljavajuće rezultate.

Pročitajte i...  Krvavi pir pasa lutalica


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82298

27 jun 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up