U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Gde je put za Lukovsku Banju?

Autor 23 avg 2019

KURŠUMLIJA- Nema dana da me neko ne pita- da li je ovo put za Lukovsku Banju, rekao nam je jedan meštanim kuršumlijskog naselja Mikuljana, koji svakodnevno Topličkom ulicom ide pešice do centra grada i nazad.

Tragom ove informacije raspitali smo se gde je sve postavljena saobraćajno -turistička signalizacija.

Turistička signalizacija na auto-putu Beograd-Niš

Kod Doma zdravlja, blizu raskrsnice, postoji putokaz za Lukovsku Banju, tako da turisti koji iz pravca Blaca ili Prokuplja, ako skrenu pored Doma zdravlja, putuju u ovu banju nemaju problema. Međutim, ako se iz pravca Prokuplja uđe u centar Kuršumlije, što je logičnije, onda bez dva-tri zaustavljanja i informisanja kod prolaznika turisti ne mogu da pronađu put za Lukovsku Banju.

Kod nadležnih smo se informisali da je završen projekat za postavljanja detaljne saobraćajno – turističke signalizacije na samoj teritoriji opštine Kuršumlija do svih lokacija od značaja za turiste. Da bi se on realizovao treba neko da finansira.

Inače, ranije je već postavljena turističko -saobraćajna signalizacija na glavnim saobraćajnicama koja upućuje turiste do značajnih turističkih mesta na području opštine Kuršumlija. Postavljene su table sa natpisom i oznakom pravca kretanja ka određenoj turističkoj destinaciji, na auto-putu  Beograd-Niš i regionalnim saobraćajnicima koje vode ka Kuršumliji. Tako da turista iz Beograda ili Vojvodine ako dolazi u Lukovsku banju bez problema prateći turističku signalizaciju može da dođe do centra Kuršumlije. Međutim, tu će da se „izgubi“.

Inače, ranije je postojala velika tabla na početku Topličke ulice kod Crvenog krsta koja je obaveštavala turiste da je to put za Lukovsku banju i da do nje ima 35 kilometara. Međutim, kad je rekonstruisana ova ulica tabla je „nestala“.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470707

23 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Gde je put za Lukovsku Banju?”

  1. Pera

    Samo pisite o lukovu i banjama i sve u krug. Bravo….

  2. Kiko

    Ovaj clanak je napisan verovatno da bi se iz budzeta opstine Kursumlija izdvojila sredstva za saobracajnu signalizaciju za potrebe A.D. Planinka. Samo napred.

  3. Nikola

    Pa to je logičan sled stvari, signalizacija nije postavljena u gradu da se turista ne bi nedaj bože zaustavio u grad i tu potrošio neke pare već sve treba da ostavi u Prolom i Lukovsku Banju. Stalno se pominju turistički potencijal Kuršumlije a u stvari se misli na banje.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions