U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Glumci „Histriona“ gostovali u selu Prekadin

Autor 17 sep 2020

PREKADIN/PROKUPLJE – Pozorišni festival „Beskraj 10 kvadrata“ održava se i ove godine u nešto drugačijim uslovima, prilagođenim situaciji sa koronavirusom u našoj zemlji. Glumci ovog poizorišta rešili su da obraduju meštane susednog sela Prekadin, koje se nalazi nedaleko od grada Prokuplja. Druga faza festivala se odigrava pod nazivom „Kad livade i sela ožive“. Njihova ovogodišnja poruka odnosi se na oživljavanje sela umetnošću i prikazivanjem pozorišnih komada. Njihov festival je i ove godine podržan od strane Grada Prokuplja. Takođe, realizaciju festivala pomogli su i sponzori, na čemu su zahvalni svi glumci ovog pozorišta.

  • Program smo realizovali na selu, a naša pozornica je ove godine livada, koja na našu veliku radost nije prazna i okupila je brojne ljubitelje kulturnih događanja. Uspeli smo da i seoskoj publici obezbedimo uživanje u pozorišnoj umetnosti, a selo je oživelo. Glumci su izveli pozorišne odlomke i skečeve, ali se mogla čuti i poezija, a meštani sela rado su uzeli učešće u preformansu – rekao je upravnik pozorišta „Histrion“ Miroljub Mirović – Facir.
Pročitajte i...  Jug Bogdanova ili Latinska crkva u Prokuplju

U sklopu programa, predstavljena je i knjiga „Jedan je Facir“, Tomislava Ristića.

Prva faza festivala „Beskraj 10 kvadrata“ održana je „online“, a do kraja godine, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, glumci pozorišta „Histrion“ pokloniće se publici novom predstavom. Iz pozorišta kažu da očekuju nove pozive žitelja drugih sela, gde će se takođe potruditi da kroz umetnost i dalje radošću boje naša sela.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485767

17 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up