U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Grad Prokuplje počinje izradu Plana razvoja za period od 2022. do 2028.

Autor 2 mar 2021

PROKUPLJE- Grad Prokuplje je pristupio izradi Plana razvoja grada Prokuplja za period od 2022. do 2028. godine. Ovaj Plan predstavlja dugoročni dokument razvojnog planiranja, najvišeg obuhvata i najvišeg značaja za period od sedam godina, koji će usvojiti Skupština grada Prokuplja. Stručnu podršku pružaće stručni tim SKGO kao implementacioni partner u okviru projekta ,,Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređenjem planiranja lokalnog razvoja u Republici Srbiji“, koji se finansira iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP).

Cilj izrade Plana je definisanje vizije razvoja grada Prokuplja, određivanje potencijalnih prednosti, razvojnih pravaca grada, odgovarajućih mera, zasnovanih na unapređenju kvaliteta života građana i podsticanju ubrzanog ekonomskog razvoja, težeći ka održivom, planskom i racionalnom korišćenju prirodnih resursa uz očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, obezbeđenje socijalnog napretka i smanjenje siromaštva, pružanje kvalitetnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, poštujući različitost i pružajući osnovna prava i jednake mogućnosti za sve – objasnila je načelnik Gradske uprave grada Prokuplja, Nevena Jović.

Načelnica Jović navodi da će na izradi Plana raditi Koordinacioni tim i tematske radne grupe, a stručne, administrativne i organizacione poslove za potrebe ove odluke obavljaće Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, koja radi u sastavu  Odeljenja za privredu i finansije Gradske uprave.

Kako bi se obezbedila javnost u radu i učešće svih relevantnih činioca, koji mogu da doprinesu kvalitetu Plana, tokom izrade plana organizovaće se radionice, konsultacije sa zainteresovanim stranama i uticajnim grupama, ,,okrugli stolovi“ i javne rasprave, na kojima će se usaglašavati predložena rešenja.

Plan razvoja grada Prokuplja za period od  2022. do 2028. godine biće završen do februara meseca 2022. godine.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=491885

2 mar 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions