Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Građani Prokuplja: Pamtićemo dugo doček srpske Nove godine

Autor 16 jan 2019

PROKUPLJE- Trg Topličkih junaka bio je mali da primi sve one koji su želeli da dočekaju pravoslavnu Novu godinu u centru Prokuplja. Dobro raspoloženje, muzika, veselje, bez incidenata. Tako se slavi.
-Hvala izvođačima što su se maksimalno potrudili da zabave naše sugrađane. Zahvalila bih se i građanima koji su došli da zajedno dočekamo srpsku Novu godinu u miru i veselju, kako i dolikuje. Grad prepun, dobra muzika, vatromet… Jedno opšte veselje! Publika je pevala zajedno sa izvođačima, što znači da vole tu vrstu muzike, da smo napravili dobar izbor. Pri izboru izvođača, potrudili smo se da budu zadovoljni i mladi i stari, a u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Potrudićemo se da svaki sledeći doček bude jednako dobar kao i ovogodišnji, rekla je član Gradskog veća za kulturu Milica Erić.

I anketa sa građanima pokazala je da su ljudi oduševljeni organizacijom dočeka.
Pod vedrim nebom i po hladnom vremenu, ali uz dobru muziku, posluženje i bogat vatromet, oni koji su 2019. dočekali po julijanskom kalendaru, ističu da će ovaj doček pamtiti dugo, dugo.
-Bilo je veličanstveno. Svake godine sa društvom sam ovde za srpsku Novu godinu, ali ove godine je provod bio izuzetan. Moram da kažem da me Cobi najviše oduševio. Volim taj muzički žanr i mnogo mi je drago da tako dobar muzičar potiče iz našeg grada, kazao je Dimitrije Damnjanović, učenik.
Među brojnom publikom bilo je i onih koji su odrastali uz muziku rok grupe „Kerber”, koja je osamdesetih godina zapalila jugoslovensku rok scenu.
-Sve pohvale za Grad Prokuplje. Organizator se potrudio da ove godine uživaju sve generacije. Ja sam odrastao uz muziku grupe „Kerber“ i sa društvom sam uživao u njihovom nastupu. Mlađe generacije je Cobi oduševio, ali mnogi od njih vole i rok muziku, a „Kerber“ svira za sve generacije, ističe Mladen Perić, radnik iz Prokuplja.

Organizaciju ovogodišnjeg dočeka svi hvale. Nekima je najbolja bila muzika, nekima posluženje, a neki kažu da do sada nisu videli takav vatromet.
-Oduševljen sam vatrometom. Nebo nad našim gradom je bilo prelepo, nikada do sada nisam video takav vatromet. Sa svojim vršnjacima sam se lepo zabavljao, muzika mi se mnogo dopala, kaže Vasilije Lazović, učenik.
Prokupčani znaju da je uglavnom dobra atmosfera za doček srpske Nove godine. Mladi i oni malo stariji su uvek tu, ali ove godine bilo je i onih preko 70 godina, koji su želeli da pod vedrim nebom dočekaju 2019. godinu.

 
-Pošto svakodnevno šetam, nije mi bilo hladno da srpsku Novu godinu dočekam sa omladinom. Treba to doživeti, taj vatromet, tu zajedničku radost. Svaka čast za organizatore koji su nam priredili takav doček, kaže 76-godišnji Radivoje Stojanović.
Bilo je i onih koji nisu planirali da budu ovde, ali su se predomislili.
-Pošao sam kod prijatelja, ali me je dobra atmosfera zadržala da ostanem. Mogli smo da se okrepimo hranom i pićem, a onda je počela i dobra muzika. Ostali smo do samog kraja, rekao je Petar Ivanović iz Prokuplja.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=197872

16 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Građani Prokuplja: Pamtićemo dugo doček srpske Nove godine”

  1. Saša

    Odlična svirka Kerbera i fenomenalan vatromet!!!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up