U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Gradonačelnik priredio prijem za mlade sportiste

Autor 29 jan 2020

PROKUPLJE- Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Soimonović i član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, primili su danas najperspektivnije mlade sportiste Prokuplja.
Prema rečima gradonačelnika Simonovića, ovaj prijem je prilika da se oda priznanje uspešnim mladim sportistima, koji su na najbolji način predstavljali svoj grad na državnim i međunarodsnim takmičenjima, ali i da se kroz razgovor i druženje sazna kako lokalna samouprava može da dodatno pomogne sportistima i razvoju sporta.

-Grad Prokuplje je za 2020. godinu iz budžeta namenio 25 miliona dinara za redovne programe i tri miliona za posebne programe za sport. U cilju podrške razvoju i omasovljenju sporta, od 2016. godine lokalna samouprava plaća i licencirane trenere, kako deca ne bi plaćala članarinu. Na taj način želimo da pomognemo roditeljima u smanjenju troškova, i da omogućimo da sport i treninzi budu dostupani svoj deci,kazao je gradonačelnik Simonović.
On je još rekao da je ponosan na sve osvajače odličija.

Pročitajte i...  Milanovčani očitali lekciju futsalerima iz Blaca

-Deca su najbolje što Prokuplje ima i vi ste najbolji ambasadori svog grada. Angažovanjem u sportskim klubovima, želimo da decu odvojimo od loših uticaja, a da se kroz sportske aktivnosti nauče viteškoj borbi i požrtvovanju za postizanje uspeha i dobrih rezultata, kako u sportu, tako i u školi i životu, poručio je Simonović.
U obraćanju mladim sportistima i njihovim trenerima, većnica Maja Ranđelović se zahvalila na svim uspesima. Ovom prilikom, ona im je odala priznanje za odricanje i zalaganje, i sav trud koji ulažu na treninzima i takmičenjima.

-Grad Prokuplje ima mogućnost da kroz stipendiranje najboljih sportista, pruži podršku mladim ljudima. Zato pozivam trenere da dostave zahteve, kako bi se i na ovaj način pomoglo sportistima i razvoju sporta, kazala je Maja Ranđelović.
Prijemu sportista, prisustvovao je i sekretar Sportskog saveza u Prokuplju, Božidar Jović, koji je rekao da će 15. februara u hotelu Aleksandar, biti organizovan tradicionalni Sportski bal, na kome će biti proglašeni najbolji sportisti i sportski radnici u 2019. godini.
-Pozvao bih klubove da dostavljaju kandidature Sportskom savezu, kako bi najbolji i najzaslužniji i ove godine bili nagrađeni, kazao je Božidar Jović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477202

29 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up