U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Gradonačelnik Prokuplja lupio šakom o sto: Dosta više!

Autor 13 juna 2019

PROKUPLJE- Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović organizovao je konferenciju za novinare povodom krađe prskalica sa fontane u Spomen parku “Gvozdeni puk”. Gradonačelnik je kazao da će vandali biti otkriveni i apelovao na građane da maksimalno čuvaju i poštuju zajedničku imovinu. Inače, u poslednje vreme vandali su napravili dosta štete na mobilijarima za igru na dečijim igralištima.

-Nepoznati počinioci poskidali su prskalice sa fontane, koja se nalazi na ovom važnom istorijskom mestu. Nije reč o velikoj šteti, ali ovo delo svakako treba osuditi, da se ne bi i ubuduće ponavljalo, jer ovaj spomenik predstavlja značajno mesto za naš grad, ali i zemlju u istorijskom smislu. Spomen-obeležje je podignuto u znak sećanja na velike junake, koji su živote dali za Toplicu, rekao je Simonović.

Pročitajte i...  Milorad iz Prokuplja putovao 30 godina, upoznao Gandija, Ruzvelta, Teslu i Pupina, naučio 15 jezika…

On je naglasio da će Grad Prokuplje ubuduće nastojati da uloži veće napore, kako bi spomenike od kulturno-istorijskog značaja u našem gradu zaštitio u potpunosti.

-Apelujem na naše sugrađane da i sami štite ono što je važno i što ima vrednost u svakom smislu za naš grad. Nije dobro da ulažemo sredstva u popravljanje onog što je uništeno, bolje je da ih uložimo u nove projekte i razvoj našeg grada, istakao je Simonović i dodao da je policija upoznata sa ovim slučajem.

-Razgovarao sam sa načelnikom policije, biće pojačana njihova aktivnost, posebno u parkovima, šetališnoj zoni, igralištima. Verujem da će počinici biti pronađeni, obzirom da je ceo kompleks pokriven sigurnosnim kamerama, istakao je Simonović.

Pročitajte i...  Predsednik opštine Milan Ćurčić na ceremoniji dodele ugovora za podršku ženskom preduzetništvu

On je podvukao da će Grad Prokuplje uskoro obezbediti i video nadzor na svim važnim mestima u gradu, kako se ovo više ne bi dešavalo.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468017

13 juna 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up