U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Gradonačelnik Prokuplja lupio šakom o sto: Dosta više!

Autor 13 jun 2019

PROKUPLJE- Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović organizovao je konferenciju za novinare povodom krađe prskalica sa fontane u Spomen parku “Gvozdeni puk”. Gradonačelnik je kazao da će vandali biti otkriveni i apelovao na građane da maksimalno čuvaju i poštuju zajedničku imovinu. Inače, u poslednje vreme vandali su napravili dosta štete na mobilijarima za igru na dečijim igralištima.

-Nepoznati počinioci poskidali su prskalice sa fontane, koja se nalazi na ovom važnom istorijskom mestu. Nije reč o velikoj šteti, ali ovo delo svakako treba osuditi, da se ne bi i ubuduće ponavljalo, jer ovaj spomenik predstavlja značajno mesto za naš grad, ali i zemlju u istorijskom smislu. Spomen-obeležje je podignuto u znak sećanja na velike junake, koji su živote dali za Toplicu, rekao je Simonović.

Pročitajte i...  U Blacu se radi punom parom: Opština obezbedila 6.500 tona drobljenog asfalta, danas radovi na putu u Prebrezi

On je naglasio da će Grad Prokuplje ubuduće nastojati da uloži veće napore, kako bi spomenike od kulturno-istorijskog značaja u našem gradu zaštitio u potpunosti.

-Apelujem na naše sugrađane da i sami štite ono što je važno i što ima vrednost u svakom smislu za naš grad. Nije dobro da ulažemo sredstva u popravljanje onog što je uništeno, bolje je da ih uložimo u nove projekte i razvoj našeg grada, istakao je Simonović i dodao da je policija upoznata sa ovim slučajem.

-Razgovarao sam sa načelnikom policije, biće pojačana njihova aktivnost, posebno u parkovima, šetališnoj zoni, igralištima. Verujem da će počinici biti pronađeni, obzirom da je ceo kompleks pokriven sigurnosnim kamerama, istakao je Simonović.

Pročitajte i...  U Topličkim vinogradima očekuju rekordan rod

On je podvukao da će Grad Prokuplje uskoro obezbediti i video nadzor na svim važnim mestima u gradu, kako se ovo više ne bi dešavalo.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468017

13 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up