U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Gradonačelnik Prokuplja uručio poklon majci prvorođene bebe u 2020. godini

Autor 3 jan 2020

PROKUPLJE- Porodilište Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić”, danas je posetio gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i tom prilikom, majci prvorođene bebe u 2020. godini uručio novčani poklon u iznosu od 60.000 dinara.

Prva beba je dečak, rođen 2. januara u 9 sati i 5 minuta, težak 3,3 kilograma i dugačak 51 centimetar. Porođaj je protekao u najboljem redu, i majka i beba se osećaju dobro.
-Rođenje našeg najmlađeg sugrađanina je jedan od najlepših događaja na početku godine. Posebno mi je drago što je on peto dete u porodici, što je dobar znak. Želja nam je da se što više dece rađa, da se čuje dečiji plač u porodilištima širom Srbije, izjavio je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.
On je dodao da Grad Prokuplje nastoji da prati sve mere za podsticaj rađanja koje sprovodi Republika Srbija.

Pročitajte i...  Takmičenje u spremanju ajvara "Izađi mi na teglu"

-Grad Prokuplje izdvaja određena sredstva za prvorođeno, drugorođeno i trećerođeno dete u porodici, ali se trudimo i da našim građanima olakšamo roditeljstvo. Izdvajaju se sredstva iz gradskog budžeta i za subvencije boravka dece u vrtićima, besplatne udžbenike za đake prvake, nagrade najboljim učenicima. Prošle godine, obezbedili smo besplatno letovanje za 200 mališana. Grad Prokuplje izdvaja sredstva i za finansiranje vantelesne oplodnje, tako da se nadamo da će sve mere koje preduzimamo kao lokalna samouprava, uz podršku Vlade Srbije i nadležnih ministarstava dati rezultate, istakao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476321

3 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Gradonačelnik Prokuplja uručio poklon majci prvorođene bebe u 2020. godini”

  1. cica dragojlo

    Pogledajte kakav je krevet u kome leži majka ‚‚‚‚sramota‚‚

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up