U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Gusi ferari – instruktor vožnje i šef voznog parka za najmlađe

Autor 3 okt 2018

PROKUPLJE- Kad se “Čika Gusi” pojavio devedesetih godina sa svojim automobilčićima za vozikanje dece, to je za Prokuplje bila prava atrakcija.

U centru grada roditelji su mogli da “danu dušom” dok bi mališani birali, džip, motocikl, ili neki “reli model” autića.

Bilo je tu i nezadovoljnih meštana, kada bi se mali vozači nekontrolisano pribili nekom uz leđa, a pomoćnici bi hitro skakali da preusmere “šofera” i na taj način spasu nedužnog penzionera šetača.

Mnogi od tih mališana su možda već tada poželeli da jednog dana kad porastu, postanu pravi vozači …

Za to vreme bi oko “Čika Gusija” uvek bio poneki roditelj, ili dokoni posmatrači, zaljubljenici u “FK Topličanin”, nekadašnji igrači našeg lokalnog kluba.

Jer Gusi je bivši prvotimac kluba, golman, i znalac u ovom sportu, tako da bi uvek potekla priča o aktuelnoj utakmici, fudbalerima, rezultatu, po pravilu nepravednom suđenju …

No, ipak, sve vreme bi budno oko Čika Gusija pratilo i “razvoj igre na terenu s autićima …”

A generacije su odrastale iz tih skoro virtuelnih vozila na akumulatore, ulazili, postepeno, kako su odrastali, pteko rolera i bicikala, u prave, velike automobile i postajali ozbiljni porodični ljudi.

Ako ovih dana šetajući “ostatkom korzoa” u terminu za mlade mame i tate (kasno popodne ili predveče), za penzionere koji bistre politiku na klupama u parku ili oko česme u centru koja preliva, ali ne radi, ugledate roditelje koji vode svoje mezimce kod Čika Gusija, učiniće vam se da su vam nešto mnogo poznati.

Ako malo bolje zagledate, a i raspitate se okolo, čije beše nekad i to dete, shvatićete da su ti roditelji upravo oni klinci, koji su devedesetih vozili Čika Gusijeve autiće, a koji sada beže na trotoar, kada ih njihovi mališani pojure tim istim autićima.

A našem dugo prisutnom Čika Gusiju, u malom voznom parku, želimo da uveseljava i raduje i decu dece naše dece !!!


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85805

3 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Gusi ferari – instruktor vožnje i šef voznog parka za najmlađe”

  1. Misa

    Jedan je gusi

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up