U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Hammeum uređuje parkove

Autor 18 okt 2019

PROKUPLJE- Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Hammeum“ iz Prokuplja, koriste ove tople oktobarske dane za uređenje parkova i cvetnih aranžmana koji zahvaljujući lepom vremenu, izgledaju kao u maju mesecu.

 

-Iskoristili smo lepo vreme da izvršimo i revitalizaciju zelenih površina u centralnom gradskom parku, rekao je pomoćnik direktora JKP „Hameum“ Bratislav Dunjić.

On je podvukao da je priprema zemljišta za setvu nove trave završena i da će na taj način u potpunosti biti obnovljena zelena površina u jednom delu centralnog parka koja je morala biti uklonjena zbog radova na renoviranju spomenika Topličkim junacima.

Prema Dunjićevim rečima, nakon ovog posla, sledi i sadnja lukovica prolećnog cveća, tokom koje će u tri gradska parka, na za to predviđenim površinama, biti zasejano više od 5.000 lukovica viola, ljubičica, lala i narcisa.

Pročitajte i...  Rukometaši Jastrepca plasirali se u 1/4 Kupa istočne Srbije

Kako je naglasio, cvetni aranžmani koji se sada redovno zalivaju i prihranjuju, neće biti uklanjani sve do prvih mrazeva, kako bi tako rascvetali i dalje krasili parkove.

Inače, uporedo s ovim poslovima, radnici JKP „Hameum“ svakodnevno obavljaju i redovne poslove na održavanju gradske vodovodne mreže.

Tako su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Cara Lazara, kao i rekonstrukcija stepeništa u Ulici Generala Trenijea.

-Otklonjen je kvar na vodovodnoj mreži u Knez Mihajlovoj i Sokoličkoj ulici, dok se u Ulici Kralja Milana radi na novom vodovodnom priključku, kazali su u JKP „Hameum“.

Pored ovoga, ekipe zadužene za održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, vrše redovnu kontrolu, a ako je potrebno, i obeležavanje.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course
download lenevo firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473413

18 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up